Stelling
"Langer doorwerken en korter bij een werkgever in dienst zijn onverenigbaar."
38
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Zonder positieve emoties geen bevlogenheid
Gezonder werken

Zonder positieve emoties geen bevlogenheid

Een mens floreert als hij optimaal functioneert en daarnaast ook positieve emoties ervaart zoals geluk, voldoening, opgewektheid en kalmte. Sterker nog: positieve emoties zijn een basisvoorwaarde voor floreren. Dit zijn de uitkomsten van promotieonderzoek van Nele Jacobs, hoogleraar levenslooppsychologie van de Open Universiteit. Ze hoopt er op 23 juni op te promoveren.

De levenslooppsycholoog wil met haar onderzoek zicht krijgen op de factoren die maken dat mensen positieve emoties ervaren in het dagelijks leven. Met die kennis kunnen coachingtrajecten én het onderwijs mensen helpen om te floreren. Jacobs houdt zich bezig met de ontwikkeling die mensen gedurende hun hele leven doormaken. Ze wil niet alleen zicht krijgen op de individuele ontwikkeling en de determinanten ervan, maar wil ook mensen in alle levensfasen optimaal begeleiden en ondersteunen.

Wat bevordert en belemmert?

In de praktijk kan dit worden vertaald als ernaar streven om het mentale welzijn van het individu te bevorderen, oftewel mensen helpen om te floreren. Daarvoor is kennis nodig van de aspecten in het dagelijks leven én in de persoon die het ervaren van positieve emoties bevorderen of belemmeren.

Positieve geestelijke gezondheid

Het onderzoek binnen de vakgroep Levenslooppsychologie richt zich op de positieve geestelijke gezondheid. Positieve emoties worden daarbij gezien als de motor van ontwikkeling, als de sleutel tot emotioneel, sociaal en psychologisch welbevinden. De wetenschappelijke studies binnen deze leerstoel willen zicht krijgen op factoren die geassocieerd zijn met positieve emoties in de context van het dagelijkse leven, zoals ervaren van dankbaarheid, of het hebben van een huisdier.

Inzicht gedragspatronen

Daarnaast willen de studies vooral handvatten geven om het levenspad in verschillende levensfasen invulling te geven richting floreren, onder andere door inzicht in de eigen gedragspatronen te bevorderen met evidence-based coachen, het bevorderen van post-traumatische groei en door specifieke (school)interventies gericht op het bevorderen van welbevinden.

(Persbericht Open Universiteit)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

31 mei 2017 | Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

Ook in 2018 staat Duurzame Inzetbaarheid hoog op de HR-agenda. Uit onderzoek blijkt echter dat de implementatie van DI voor veel organisaties complex is. De 10e editie van het congres Over Duurzame Inzetbaarheid van PW. helpt HR-professionals daarom met het implementeren van een toekomstbestendig duurzaam beleid. Aan de hand van theorie, best practices en workshops door de kenners op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Klik hier voor complete programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid