Stelling
"Stress kan je niet wegtrainen."
25
50
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Achtergrond ‘Zorgen dat alle medewerkers vitaal en goed inzetbaar blijven’
Achtergrond

‘Zorgen dat alle medewerkers vitaal en goed inzetbaar blijven’

Rijkswaterstaat is volop in beweging. Dit betekent dat er steeds andere eisen worden gesteld aan medewerkers. Met het ontwikkeltraject “Sterk in je werk! In elke levensfase” wil Rijkswaterstaat (RWS) ervoor zorgen dat de match tussen de ambitieuze doelen van de organisatie en de behoeften van individuele medewerkers optimaal blijft. Die behoeften, drijfveren en ook ontwikkelwensen kunnen immers in elke levens- en loopbaanfase veranderen. Patricia van Weezel, senior adviseur HR Advies en Organisatie-ontwikkeling licht toe hoe RWS-medewerkers Sterk in hun Werk blijven.

“Door levensfasegericht te werken, willen we bereiken dat alle medewerkers, van starter tot senior goed inzetbaar blijft. Binnen RWS onderscheiden we vier verschillende levensfasen (4 S-en): Starter, Spitsuur, Stabilisatie en Senior. Ieder heeft iets anders te bieden en iets anders nodig van de organisatie om optimaal te functioneren. De verschillende levensfasen vullen elkaar heel goed aan in het behalen van resultaten. Door deze integrale aanpak versterkt de verbinding en groeit het begrip en respect voor elkaar.”

Interactieve bijeenkomsten
Het traject “Sterk in je werk!” biedt interactieve bijeenkomsten aan. “Voor leidinggevenden organiseren we een dagdeel. Daarin ontvangen zij onder andere handreikingen over levensfasegericht managen. Bijvoorbeeld hoe ze dit thema aan de orde kunnen stellen in de functioneringsgesprekken. Ook krijgen ze handvaten aangereikt hoe ze medewerkers kunnen ondersteunen bij het werken aan hun eigen inzetbaarheid. De bijeenkomsten voor medewerkers beslaan in totaal 2,5 dagdeel. Tijdens workshops gaan ze aan de slag met vragen als ‘Wat vind ik belangrijk in deze levensfase?‘ en ‘Waar ben ik goed in en hoe/waar kan ik dat binnen of buiten Rijkswaterstaat inzetten?’”. Tijdens de bijeenkomsten komen ook vragen aan de orde als “Hoe kan ik zelf invloed uitoefenen op de toekomst van mijn werk/loopbaan?” en “Hoe zorg ik voor een goede balans tussen werk en mijn andere ambities en wensen?”

Persoonlijke routekaart
Tussen de bijeenkomsten door werken de medewerkers aan hun eigen persoonlijke routekaart. Die geeft aan welke doelen zij willen bereiken en welke weg ze tot dan toe hebben afgelegd. De medewerkers presenteren hun persoonlijke actieplan op de slotbijeenkomst. Daarnaast vind aan het eind van de bijeenkomst een dialoog met het management plaats waarin ze van gedachten wisselen over de verschillende levensfases en aanbevelingen aan hun eigen management geven. Na een half jaar wordt er een borgingsbijeenkomst georganiseerd waarin de deelnemers met elkaar bespreken wat er van hun plan terecht is gekomen: welke stappen ze al gezet hebben, welke ze nog willen zetten en wat ze daar voor nodig hebben.

“Sterk in je werk” beschikt ook over een intranetsite. Hier vinden medewerkers per levensfase informatie hoe ze kunnen werken aan hun ambities, ideale werkomgeving en inzetbaarheid. Op de intranetsite treffen ze ook oefeningen aan waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Ten slotte zijn er ook praktijkervaringen over levensfasegericht werken te vinden en succesverhalen want die zijn er volgens Patricia van Weezel genoeg!

Tags :
Categorie : Achtergrond, Het Nieuwe Werken, Langer doorwerken, Langer werken, Opleiden en ontwikkelen, Talentontwikkeling, Uncategorized
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke twee weken het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .