Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
23
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsmarkt 12 Lokdoosjes voor millennials …
Arbeidsmarkt

12 Lokdoosjes voor millennials …

Organisaties die jonge talentvolle medewerkers aan zich willen binden, moeten zorgen dat het bedrijf ‘millennialproof’ is. Dat betekent onder andere een informele werkomgeving, met veel humor, diversiteit en veel mogelijkheden om samen te werken met generatiegenoten.

Een competitieve cultuur? Focus op harde targets? Millennials maak je er niet gelukkig mee. Meer dan voorgaande generaties zijn de mensen geboren rond de eeuwwisseling gericht op het creëren van een ‘zinvol bestaan’. Werken voor een organisatie die echt doet aan duurzame bedrijfsvoering en maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden ze belangrijk. Met alle nadruk op het woordje ‘echt’.

De juiste toon vinden

Wie millennials – ook wel Generatie Y genoemd – wil werven, moet de juiste toon weten te vinden. Zie het sollicitatiegesprek niet als een vraaggesprek, maar als mogelijkheid om wederzijds te verkennen of er een klik is.

Ontwikkelingsmogelijkheden

Ga in zowel de vacaturetekst als tijdens het eerste gesprek al duidelijk in op de ontwikkelingsmogelijkheden binnen het bedrijf. Door de economische crisis beseffen de millennials terdege dat vaardigheden vluchtig zijn. Zij willen zich blijven ontwikkelen zodat ze niet over vijf jaar overbodig zijn.

Goed salaris en vaste baan

De wens om bij te dragen aan een betere wereld en tot een zinvol bestaan te komen, betekent niet dat de millennials helemaal niet materialistisch zijn. Een goed salaris en uitzicht op een vaste baan vinden ook de jonge talenten belangrijk.

12 tips voor het werven van millennials

Door de vergrijzing verdwijnt kennis uit de organisatie. Het is voor veel organisaties daarom van levensbelang om jonge talentvolle medewerkers te vinden en te binden. Hoe kunnen zij ervoor zorgen dat zij aantrekkelijk zijn voor millennials? 12 tips:

 1. Zorg dat de organisatie millennialproof is;
 2. Leg in een vroeg stadium contact;
 3. Mijd clichés in vacatureteksten;
 4. Vraag jongeren om mee te schrijven aan de vacatureteksten;
 5. Wervende video? Bied een reëel inkijkje in de organisatie;
 6. Laat individuele medewerkers het visitekaartje van de organisatie zijn;
 7. Toon de werkvloer;
 8. Schets een duidelijk toekomstperspectief in de wervingscampagne;
 9. Reageer snel op sollicitaties;
 10. Zie het sollicitatiegesprek niet als een vraaggesprek;
 11. Onderschat het belang van salaris niet;
 12. Maak in de vacaturetekst duidelijk dat medewerkers continu worden gecoacht.

Meer weten? Visma licht alle 12 aandachtspunten voor het werven van millennials nader toe in een gratis whitepaper. Klik hier om deze gratis whitepaper te downloaden

(Lees het hele artikel op PW.)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Arbeidsmarkt, Nieuws
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid