Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
23
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsmarkt 22 slimmeriken tegen crisis op arbeidsmarkt
Arbeidsmarkt

22 slimmeriken tegen crisis op arbeidsmarkt

Een denktank van 22 academische talenten gaat proberen binnen drie maanden met innovatieve oplossingen te komen om een crisis op de arbeidsmarkt te vermijden.

De ‘streng geselecteerde’ personen, allemaal studenten en of net-afgestudeerden, komen op 15 augustus voor het eerst bij elkaar. Drie maanden na de start moeten er oplossingen liggen, zo heeft de stichting De Nationale DenkTank dinsdag laten weten.

Tekort aan arbeidskrachten
In verschillende sectoren kunnen de komende jaren problemen ontstaan door een tekort aan arbeidskrachten. De onderzoeksvraag voor de jonge mensen die deelnemen aan de DenkTank 2011 is:
‘Hoe kunnen we in Nederland een vernieuwing in arbeidsorganisatie, arbeidsrelaties en werkomgeving tot stand brengen waarbij organisaties beter presteren, werknemers in alle levensfasen gemotiveerd met hun werk bezig zijn en blijven en talent beter benut en duurzaam inzetbaar wordt?’

Vooral masterstudenten
De deelnemers komen zowel uit de alpha- als uit de bètahoek. Het zijn vooral masterstudenten. In totaal zitten er 14 vrouwen en acht mannen in de groep. Het werk is fulltime en onbetaald.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Arbeidsmarkt, Arbeidsrelaties, Blog, Gezond ondernemen, Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws, Talentontwikkeling, Uncategorized
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid