Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
26
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsvoorwaarden 5 kenmerken van goede werkgevers
Arbeidsvoorwaarden

5 kenmerken van goede werkgevers

goede werkgever

Een bottom-up benadering, omarm mislukkingen, investeer in een prettige werkomgeving voor medewerkers. Het zijn enkele factoren die een organisatie tot een ‘goed’ bedrijf maken. Een bedrijf waar mensen graag bij, en voor willen werken. Test nu zelf of u zo’n goede werkgever bent.

“Als je medewerkers en managers vraagt wat een bedrijf tot een goed bedrijf maakt, krijg je talloze verschillende antwoorden”, schrijft Jacob Morgan, contributor, op Forbes. “Gelukkig had ik de mogelijkheid om de topmanagers uit vele landen te vragen hoe zij hun bedrijf runnen.” Uit de interviews selecteert Morgan vijf tekenen die een bedrijf tot een ‘goed’ bedrijf maken.

1. Managers zijn mentors

Veel managers zitten in een bestaanscrisis, lijkt het. Drie op de vijf weet niet precies wat ze moeten doen, en welke houding ze moeten aannemen. Bij traditionele bedrijven gedragen managers zich vaak als dictators. Hun wil is wet. Vanaf de top van de piramide oefenen zij macht uit op medewerkers. Maar er zijn ook managers die obstakels bij medewerkers weghalen, zodat ze kunnen blijven groeien en bloeien in hun functie. Welk type manager werkt bij een goed bedrijf? Managers die acteren als mentors.

2. Kwetsbaarheid is een teken van kracht

‘Houd je werk en privé gescheiden’, wie kent deze zin niet? Op je werk moet je je huiselijke beslommeringen achterlaten en ‘s ochtends verschijnen in de rationele werkmodus. Traditioneel. De topmanagers die Morgan sprak, gebruiken juist kwetsbaarheid om betrokkenheid te creëren. Medewerkers mogen zijn wie ze zijn, hun gevoelens uiten en zich gedragen zoals ze thuis ook doen.

3. Transparant zijn is een regel

Waar herken jij je in? (1) Krijg jij alleen informatie van je leidinggevende als het noodzakelijk is, of (2) weet jij waar je informatie kunt krijgen, wat de personele veranderingen zijn en heb je algemeen beeld van het reilen en zeilen in je bedrijf? In een wereld als deze, met internet, snelle veranderingen,  is het voor iedereen nodig om te weten wat er speelt.

4. Investeer in medewerkerservaring

Medewerkerservaring maakt dat medewerkers naar kantoor wíllen in plaats van moeten. De managers die Morgan sprak, trokken medewerkers aan met een prettige psychische, culturele en technologische werkomgeving. Zo haalt een bedrijf alles uit medewerkers. Investeert je organisatie in deze omgeving? Dat is een teken dat je bij een goed bedrijf werkt.

5. Opereer als een lab, niet als een fabriek

Fabrieken zijn goed in één ding: de status quo behouden. Ze opereren lineair en statisch met een lichte focus op innovatie. In tegenstelling tot hoe laboratoria opereren. Medewerkers experimenteren hun ideeën, omarmen mislukkingen, nemen risico’s en leren continu nieuwe dingen. Experiment staat centraal in innovatie.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsvoorwaarden, Langer werken, Nieuws
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid