Stelling
"180 is overdreven, maar we kunnen veel langer doorwerken dan we denken."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken 5 manieren om het talent beter binnen te houden
Anders werken

5 manieren om het talent beter binnen te houden

De talenten binnenhouden nadat je ze na een lang en lastig selectieproces hebt gevonden, het blijft een van de grootste HR-uitdagingen momenteel. Een op elke drie zorgvuldig geselecteerde ‘goudhaantjes’ (of hennetjes) verlaat het pand alweer binnen korte tijd. Het kan anders, en dat kost niet veel.

Gelukkig is het belang van personeelbehoud inmiddels goed geland in de directiekamer. Bijna 80 procent van het topmanagement vindt retentie belangrijk. Verloop kost immers veel geld en medewerkers die weggaan nemen waardevolle kennis en ervaring mee. Ongeveer een derde van de bedrijfsorganisaties houdt hier rekening mee. Niet door beter talent management, maar door meer geld te reserveren voor werving en selectie. Dat terwijl personeelbehoud vele malen goedkoper is. Kijk naar onderstaande tips.

5 onmisbare onderdelen van talentbehoud

  1. Het is belangrijk dat medewerkers zo snel mogelijk na binnenkomst realistische doelstellingen krijgen. Stippen op de horizon die aangeven wat ze moeten bereiken over één, twee en drie jaar, en welke middelen de organisatie hiervoor beschikbaar stelt. Die ‘stippen’ moeten ambitieus zijn, maar de lat moet ook niet onrealistisch hoog liggen. Zonder deze doelstellingen gaan ze zich snel vervelen of ze raken ontmoedigd met de gedachte ‘dat haal ik toch nooit’.
  2. Meer vrijheid, vooral bij de werktijden scheelt enorm. Ruime mogelijkheden om thuis te werken scheelt de helft in het personeelsverloop. Deze mensen zijn vaker tevreden met hun baan, omdat ze in hun eigen tempo kunnen werken, en op een plek waar ze zich op hun gemak voelen. Medewerkers (vaker) thuis laten werken beperkt dus het verloop. Ook zijn deze Nieuwe Werkers een stuk productiever dan de standaard kantoorslaven.
  3. Een nieuweling op elke drie weet al na een week of hij of zij het jarenlang gaat volhouden bij deze werkgever. De eerste indruk die een werkgever achterlaat is van groot belang. Denk dus aan een goed, volledig en zorgvuldig samengesteld inwerkprogramma. De gedachte dat ‘wat goed is, vanzelf boven komt drijven’ past daar niet echt bij…
  4. Als er geen loonsverhoging in zit het komende jaar, gaat een op elke drie nieuwelingen om zich heen kijken. Die zijn dan niet echt loyaal, maar misschien kunt u ze toch niet zo snel missen. Wie goed is ingewerkt, kent ook de betekenis van zijn eigen rol binnen de organisatie. Als ze zich dan ook goed kunnen identificeren met de waarden van de organisatie, dan zullen deze medewerkers minder snel opzeggen als de loonsverhoging er komend jaar nog niet in zit.
  5. In grote organisaties is een op elke drie midden- en hogere managers latent op zoek naar iets anders. Die raakt u binnenkort kwijt als u ze niet vertelt hoe waardevol ze zijn voor de organisatie. En u weet hoe het gaat met vissen? Die beginnen aan de kop te stinken…

(geïnspireerd door: ERE media/TLNT)Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Anders werken, Nieuws, Talentontwikkeling
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid