Stelling
"Thuiswerkers hebben een ritueel nodig om de werkdag af te sluiten."
33
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond 6 kerntalenten van de echte millennial
Achtergrond

6 kerntalenten van de echte millennial

Jonge, hoog opgeleide talenten. Welke bedrijfsorganisatie wil ze niet? Misschien worden de echte talenten juist daarom wel steeds schaarser. Niet alleen in Nederland, bedrijven over de hele wereld worstelen met de vraag hoe je de juiste mensen binnenkrijgt, en ze vervolgens binnenhoudt. Zo ook de Zuid-Afrikaanse organisatieadviseur David Molapo.

Molapo beschrijft waarom de wensen, verwachtingen en vaardigheden van jonge talenten vaak niet goed aansluiten op de toekomst van veel bedrijfsorganisaties. Zo verwachten jongeren, net als alle werknemers, een werkplek waar ze veel sociale contacten kunnen hebben. Maar de millennials willen meer. Ze willen vooral ook plezier hebben in hun werk. Daarbij is deze generatie volgens Molapo niet erg loyaal. Ze zijn zo weg, als ze de indruk hebben dat ze het elders beter kunnen krijgen.

Ze komen eraan!

Waardevolle contacten en werkplezier zijn er niet altijd in even grote mate, en dat maakt het voor bedrijven steeds lastiger om de talenten te binden en te boeien. Maar Molapo wijst erop dat over 5 jaar de helft van de werkende mensen uit millennials bestaat. Dus wie ook in 2020 de juiste talenten in huis wil hebben, doet er goed aan rekening te houden met deze wensen.

‘Zachte’ vaardigheden

Maar het is niet alleen het bedrijf dat zich moet aanpassen aan de nieuwe generatie werknemers. De talenten moeten zichzelf ook regelmatig onder handen blijven nemen. Om succesvol te kunnen functioneren, moeten ze steeds meer vaardigheden hebben. Steeds meer, en ook steeds verschillender vaardigheden. Niet alleen moeten millennials blijven werken aan hun ‘harde’ kennis van diverse ICT-systemen en bedrijfseconomische principes. Volgens Molapo moeten ze bovenal werken aan hun ‘zachte’ vaardigheden of soft skills. Ze moeten goed kunnen omgaan met verschillende generaties collega’s van soms zeer diverse komaf. Daarmee moeten ze snel en goed kunnen samenwerken, om nieuwe product-dienstcombinaties in de markt te zetten voordat de concurrentie het doet.

Communicatievaardig

Ook moeten de jonge talenten bovengemiddeld goede communicatieve vaardigheden hebben. Dat is niet alleen nodig voor dat teamwork met vogels van divers pluimage, ook moeten ze goed kunnen spreken in het openbaar, en een gevoelige antenne ontwikkelen voor de steeds grilliger publieke opinie. Stemmingen en emoties bepalen het publieke debat steeds nadrukkelijker. De vluchtelingencrisis in Europa is een goed voorbeeld. De managers van binnenkort moeten daar snel, en adequaat op kunnen reageren, zodanig dat ze hun bedrijf geen imagoschade bezorgen.

Kerntalenten van de ‘echte’ millennial

  1. Snel leren omgaan met nieuwe en vernieuwde IT-toepassingen en de mogelijkheden inzetten voor het bedrijfsbelang;
  2. Goede kennis hebben van bedrijfsvoering;
  3. Een scherpe antenne ontwikkelen voor wat er leeft in de omgeving en de publieke opinie;
  4. Sociaal erg vaardig in de omgang met collega’s en flexwerkers van diverse komaf;
  5. Snel en resultaatgericht kunnen samenwerken in teams van verschillende samenstelling;
  6. Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel sprekend, schrijvend als analyserend.

(News24)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Achtergrond, Anders werken, Nieuws, Talentontwikkeling

0 reacties op 6 kerntalenten van de echte millennial

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid