Stelling
"Wij zijn te snel tevreden met een zesje."
8
18
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken 8 redenen waarom medewerkers vertrekken
Anders werken

8 redenen waarom medewerkers vertrekken

6 van de 10 medewerkers overweegt een nieuwe baan. Zo blijkt uit onderzoek van arbeidsbemiddelaar Robert Half onder 1000 Nederlandse kantoormedewerkers. Waarom denken zij dat het gras bij de concurrent groener is?

Binnen houden van medewerkers wordt een steeds grotere opgave voor HR nu de arbeidsmarkt weer aantrekt. Zestig procent van uw personeel denkt er namelijk over om binnen een jaar zijn en haar heil elders te zoeken. En ze hebben er alle vertrouwen in dat ze deze ‘job hop’ gaat lukken. Meer vertrouwen dan vorig jaar, in elk geval en dat geldt zeker voor de Y-generatie. Daar denkt 82 procent dat ze die nieuwe baan zeker gaan scoren. En dan gaan de ‘young and eager beavers’ niet zozeer voor de traditioneel wat minder aantrekkelijke sectoren als de zorg, overheid en techniek.

Generatie-kloofje

Andere generaties zijn wat minder zeker van hun baankansen. Kijkt onder de Y-tjes nog 79 procent uit naar een nieuwe baan, de inmidels gearriveerde professionals van generatie X komt met 57 procent nog maar net boven de helft uit. De babyboomers blijven in krappe meerderheid (48%) liever zitten. Dat is ook niet gek, want voor oudere werknemers is het zoeken naar een baan vaak een lange en moeizame zoektocht.

Praktische zaken staan vooraan

De mogelijke nieuwe overstap naar een ander bedrijf wordt niet direct ingegeven door het salaris. Bovenaan het wensenlijstje van de Nederlandse werknemers staat een betere locatie of woon-werkverkeer (69 procent). Ook de inhoud van de baan en de mogelijkheid tot loopbaanontwikkeling vormen doorslaggevende factoren voor 67 procent van de ondervraagde medewerkers, gevolgd door de sector/branche (43 procent). Pas op nummer vier staat een hoger salaris (40 procent).

8 redenen waarom ze wel gaan

  • betere locatie of woon-werkverkeer (69 procent)
  • inhoud van de baan/loopbaanontwikkeling (67 procent)
  • sector/branche (43 procent)
  • hoger salaris (40 procent)
  • betere werk-privébalans (30 procent)
  • betere bedrijfscultuur (28 procent)
  • beter imago van werkgever (11 procent)
  • arbeidsvoorwaarden of bonussen (8 procent)

“We zien dat de arbeidsmarkt verandert van een werkgevergedreven markt naar een kandidaatgestuurde markt”, zegt Stephan Renken, directeur van Robert Half Nederland. “Werkgevers zijn dan ook steeds vaker bereid om tegemoet te komen aan de wensen van topkandidaten. Dit komt omdat bedrijven beseffen dat kandidaten met veelgevraagde of moeilijk te vinden vaardigheden gewild zijn en daarnaast goed weten wat hun marktwaarde is”, aldus Stephan Renken.

De ultieme remedie

Nog een tip dan? Laat de jonge talenten vooral gaan, als ze dat zelf willen. Ook al zijn ze nog maar net binnen. Pak het slim aan, en bel ze nog eens na een paar maanden. Gewoon, om te vragen hoe het nu gaat met ze. Informeer dan heel voorzichtig en vrijblijvend hoe het gaat met hun werk. Grote kans dat het gras toch minder groen blijkt te zijn. Wacht tot ze zichzelf weer bij u melden…

PW De Gids (bewerkt)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws, Talentontwikkeling
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid