Stelling
"Het Nieuwe Beoordelen helpt vooral de midcareers met langer en beter doorwerken."
9
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken 8 Tips voor meer werkgeluk…
Gezonder werken

8 Tips voor meer werkgeluk…

Ben je gelukkig in je werk? Wanneer heeft u deze vraag voor het laatst gesteld aan een medewerker? We hebben het veel te weinig over werkgeluk, vindt Erwin van der Zanden op HR-Base. En dat draagt bij aan allerlei vervelende situaties die vaak pas veel later zichtbaar worden.

Vaak blijft het ervaren van werkgeluk onbesproken. Wordt het als niet zakelijk gezien, soms zelfs soft. In elke organisatie groot of klein zijn medewerkers te vinden die zich niet happy voelen in hun werk. Medewerkers voor wie elke werkdag opnieuw een opgave is. Medewerkers die vaak op maandag alweer verlangen naar het weekend.

Het nut van werkgeluk

Onvoldoende of helemaal niet gelukkig zijn met het werk kan bijvoorbeeld leiden tot een geringe betrokkenheid en tot arbeidsongeschiktheid. Maar ook tot weerstand bij verandering en een teruglopende productiviteit. Medewerkers die gelukkig zijn in hun werk dragen aantoonbaar meer bij aan de bedrijfsresultaten. Zijn minder vaak arbeidsongeschikt, hebben betere relaties met collega’s en klanten. Hiernaar kijkend is het opmerkelijk dat de vraag, ben je gelukkig in je werk? niet vaker wordt gesteld.

8 keer bijsturen richting werkgeluk

Hieronder volgen acht korte, maar (zeer) krachtige tips om het werkgeluk van medewerkers bespreekbaar te maken en te bevorderen.

  • Maak het tot een onderwerp tijdens individuele overleggen en laat het onderdeel uitmaken van de jaarlijkse gesprekscyclus.
  • Bevorder de onderlinge steun op de werkvloer bijvoorbeeld door meer en snellere (positieve) feedback.
  • Zorg voor autonomie en regelruimte voor medewerkers. Bijvoorbeeld ten aanzien van werktijden, werkvolgorde, werkmethode, etc. Niet controle maar vertrouwen moet de standaard zijn.
  • Stuur op bevlogenheid van medewerkers. Want bevlogen medewerkers zijn gelukkiger.
  • Betrek medewerkers bij besluitvorming.
  • Zorg voor een veilige omgeving. Open zijn over het ervaren werkgeluk is voor medewerkers vaak een grote stap.
  • Sta leidinggevenden bij in hun dienende rol.
  • Kijk serieus samen met de medewerker naar oplossingen. Het inzetten van een loopbaancoach of inzetbaarheidscoach heeft vaak grote toegevoegde waarde.
  • Laten we samen blijven werken aan het vergoten van werkgeluk.

Meer informatie?

Medewerkers zelf duurzaam inzetbaar laten worden is een hele puzzel. Wat werkt bij de een, raakt bij de ander kant noch wal. Tijdens Inzet op Maat – hét vakevent over duurzame inzetbaarheid dit jaar ‑ kunt u daarom uit 30 (!) keuzesessies het gereedschap kiezen dat het beste past bij de mensen in uw organisatie. Lees het hele programma!

(HR-Base, Erwin van der Zanden)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid