Stelling
"Financieel kunt u vaak veel meer dan u denkt."
13
1
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Achmea eerste bedrijf met loopbaan-APK
Anders werken

Achmea eerste bedrijf met loopbaan-APK

Verzekeraar Achmea is het eerste bedrijf dat de loopbaan-APK actief aanbiedt aan haar medewerkers. De APK geeft organisaties een handvat om duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Met een loopbaan-APK krijgen medewerkers duidelijkheid over hun positie op de arbeidsmarkt, en ze krijgen adviezen om hun kansen te verbeteren. Verzekeraar Achmea is het eerste bedrijf dat de APK actief aanbiedt. Dat gebeurt als onderdeel van de campagne ‘Verder’, waarin werken aan de toekomst centraal staat. Achmea is volgens eigen zeggen een koploper te zijn in Nederland als het gaat om aandacht voor inzetbaarheid van medewerkers. Enkele jaren geleden is samen met vakorganisaties gekozen om werken aan inzetbaarheid vanzelfsprekend te maken.

Zicht op alternatieven

Mensen zullen in de toekomst vaker wisselen van baan, en dan is het van belang te weten hoe groot de kans is om nieuw werk te vinden in het huidige beroep. De loopbaan-APK laat zien hoe groot die kans is, hoe men die kan vergroten en geeft zicht op de verwachte zoekduur naar gelijksoortig werk, branches met de meeste vacatures, de kans dat het huidige beroep wordt gerobotiseerd en kansrijke, alternatieve beroepen.

Reorganisatieprogramma

Achmea gaf eind december 2016 aan dat de komende drie jaar rond 2.000 banen zullen worden geschrapt. Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur, schreef destijds in een memo dat Achmea niet winstgevend genoeg is en dat het rendement omhoog moet om financieel gezond te blijven. Daarop besloot men om een kostendrukkend reorganisatieprogramma voort te zetten dat drie jaar geleden is gestart en waarbij al zo’n 4.000 banen verloren waren gegaan. Volgens Achmea is er behoefte aan meer en betere digitale dienstverlening.

Minder tussenpersonen

Midden juli werd bekend dat Avéro Achmea en Zilveren Kruis hun zakelijke zorgverzekeringen via een veel kleiner aantal tussenpersonen aan de man gaat brengen. Ruim 1.800 vooral kleinere intermediairs kregen vorige maand de mededeling dat de samenwerking met de Achmea-dochters aan het eind van het jaar ophoudt.

APL idee van Asscher

Minister Asscher van Sociale Zaken overwoog in 2016 om een algemene periodieke loopbaankeuring (APL) in te voeren voor alle werkenden, opdat ze inzicht zouden krijgen in hun kansen om aan het werk te blijven. Volgens Asscher is dit nodig omdat mensen in de toekomst vaker zullen wisselen van baan, en daarom ook vaker in een andere sector aan de slag zullen moeten. Bovendien ontstaan steeds nieuwe beroepen waarvoor specifiek opgeleide mensen nodig zijn. De Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O) kunnen hierbij een rol spelen. Asscher wilde dat de fondsen beter met elkaar samenwerken. Ruim 85 procent van deze scholingsfondsen betaalt nu alleen scholing voor de eigen sector.

Inzetbaarheid is een hele puzzel

Medewerkers zelf duurzaam inzetbaar laten worden is een hele puzzel. Wat werkt bij de een, raakt bij de ander kant noch wal. Tijdens Inzet op Maat – hét vakevent over duurzame inzetbaarheid dit jaar ‑ kunt u daarom uit 30 (!) keuzesessies het gereedschap kiezen dat het beste past bij de mensen in uw organisatie. Lees het hele programma en schrijf nu in voor maar 35 euro!

Bron AM:Web, 8 augustus 2017 (aangevuld)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid