Stelling
"Thuiswerkers hebben een ritueel nodig om de werkdag af te sluiten."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond “Ans maakte meteen een positieve indruk”
Achtergrond

“Ans maakte meteen een positieve indruk”

Recruiter Stephanie Dingenouts (27 jaar) kende de 60-jarige Ans al uit haar werkverleden, toen ze haar cv ontving. De indruk van de kandidaat was goed, en het duurde dan ook niet lang of Ans had een nieuwe baan.

Hoe ben je op Ans gekomen?
“Het cv van Ans kregen we binnen via twee kanalen: ze solliciteerde zelf en tegelijkertijd ontvingen we haar cv ook via UWV. De match met de vacature waar het destijds om ging, zag ik niet zo snel maar ik kende Ans uit het verleden en had een goede persoonlijke indruk van haar. En ook onze contactpersoon bij UWV had een heel positieve indruk. Dat helpt natuurlijk.”

Je zocht dus een passende baan voor Ans?
“Binnen het bedrijf waar de aanvankelijke vacature was, hadden we diverse andere mogelijkheden. Technisch, administratief en zo ook de rol van material coordinator. En daar zag ik wel een match met het cv van Ans. Het functieprofiel was redelijk summier. Ans had geen idee wat het ging worden, maar ze zei: stel me maar voor, dan zien we wel. Haar instelling was heel flexibel, ze dacht mee en stond open voor wat wij aanboden. Dat maakt het natuurlijk wel een stuk gemakkelijker om iemand te bemiddelen, zeker niet iedereen is zo flexibel.”

Ans was dat wel, en ze ging op gesprek bij de klant van Stephanie. Ze kreeg twee aparte gesprekken van ieder een half uur, direct achter elkaar. Elk gesprek voerde ze met twee mensen zodat ze gelijk al vier mensen van het bedrijf had ontmoet. Het eerste gesprek was bedoeld om het bedrijf uit te leggen, een tweede gesprek ging over de functie. “Ans kreeg zo echt de gelegenheid om goed inzicht te krijgen wat de functie precies inhield. Direct na deze uitnodiging was het duidelijk: Ans kreeg de baan aangeboden. Ze wilde graag nog een weekje vakantie en begon gelijk daarna. Zo snel kan het gaan.”

Zijn er speciale aandachtspunten als je gaat bemiddelen voor oudere kandidaten?
“Voor ons gaat het echt om de kandidaat, de werkervaring en opleiding en de match met het functieprofiel. We zoeken the best (wo)man for the job, ongeacht leeftijd. Ik had pas heel laat door dat Ans tot de 55-plusgroep behoorde. We hebben het geluk dat de klanten die we bedienen ook niet naar leeftijd kijken.”

De leeftijd van de kandidaat maakt dus echt geen enkel verschil voor jou?
“Wat je wel vaak ziet, is dat mensen die uitgebreide werkervaring hebben ook bepaalde vooroordelen meenemen en een bepaald salaris gewend zijn. Ze komen uit een tijd dat een vast contract de norm was, en dat is niet nu vaak meer zo. Op het moment dat wij iemand bemiddelen is dat altijd eerst op uitzendbasis, en er worden doorgaans geen garanties gegeven over een vast contract. Ook is de kans dat je een stukje terug moet in salaris groot wanneer je daarvoor dertig jaar op een en dezelfde plek hebt gewerkt. Niet iedereen staat daar voor open. Bij Ans ging het gesprek juist heel gemakkelijk: zij wilde vooral gewoon weer aan de slag. En dat is gelukt.”Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Achtergrond, Anders werken, Arbeidsmarkt, Competentiemanagement, Langer werken, Opleiden en ontwikkelen
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid