Stelling
"We meten teveel omdat het nu eenmaal kan."
31
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken App jezelf naar duurzame inzetbaarheid
Anders werken

App jezelf naar duurzame inzetbaarheid

oudere werknemer met smartphone

Werken aan duurzame inzetbaarheid. Je moet het zelf doen, het is in je eigen belang en mede voor je eigen toekomst. Allemaal waar, maar je moet elke werkdag al zoveel doen, en onthouden. Kan dat niet wat slimmer? Ja, met Tiptrack, een app voor je smartphone. Hiermee kan je dagelijks bijhouden hoe je werkt, en kan je tips op maat krijgen over mogelijke verbeteringen.

Tiptrack bestaat uit een interactieve app en een digitaal platform. Op basis van iemands profiel geeft de app dagelijks tips op het gebied van ontwikkeling en vitaliteit. Daarnaast wijst de app medewerkers op vacatures die bij hun ontwikkeling passen. De informatie is persoonlijk, de werkgever kan de gegevens niet inzien. Tiptrack helpt om inzicht te krijgen in de eigen situatie en er vervolgens een bijpassende opleiding, loopbaanadvies of financiële scan bij te zoeken.

Cargill

Voedingsmiddelenproducent Cargill stelt de app beschikbaar aan 2300 medewerkers. Met Tiptrack gaan zij werken aan hun duurzame inzetbaarheid. Afgesproken is dat medewerkers een persoonlijk budget krijgen om in te zetten voor hun duurzame inzetbaarheid. Zij krijgen elk daarvoor 500 euro per jaar ter beschikking, zodat ze op elke leeftijd en in elke levensfase competent, gemotiveerd en vitaal zijn.

Beter voorbereid op veranderingen

Cargill heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met werkgeversvereniging AWVN, de bedenker van Tiptrack. De medewerkers zitten verspreid over 15 verschillende locaties in heel Nederland. Cargill verwacht dat Tiptrack kan helpen om de medewerkers beter voor te bereiden op veranderingen in het werk, verschillende levensfases en op langer doorwerken nu de pensioenleeftijd verder omhoog gaat.

KLM

Vorig jaar was KLM de eerste grote werkgever die gebruik maakt van de door AWVN ontwikkelde app voor computer en smartphone om duurzame inzetbaarheid te concretiseren. Met Tiptrack krijgen werkenden inzicht in hun werksituatie, ontwikkelingsmogelijkheden, financiële situatie en gezondheidsaspecten. De gedachte achter Tiptrack is dat werkenden dit inzicht kunnen gebruiken om meer greep te krijgen op hun eigen huidige en toekomstige situatie. Zij vergroten hun eigen duurzame inzetbaarheid en daarmee hun eigen toekomstige arbeidsmarktkansen.

Medewerkers zijn ‘onbewust onbekwaam’

AWVN ziet in steeds meer cao’s afspraken over individuele inzetbaarheidsbudgetten, geld waarover werkenden zelf kunnen beslissen. Vaak worden deze budgetten echter niet of onvoldoende gebruikt. Duurzame inzetbaarheid – met als doel dat werkenden nu en in de toekomst productief en met plezier aan het werk blijven – staat bovenaan de meeste prioriteitenlijstjes bij werkgevers. Volgens de AWVN liet het begrip zich tot nu toe maar moeizaam vertalen in concrete handelingen. Het succes bij KLM verklaart de AWVN uit het feit dat de medewerker met Tiptrack eerst inzicht in zijn situatie krijgt, waardoor hij beter weet waar hij zijn budget aan kan besteden. Uit eerder onderzoek van de werkgeversvereniging blijkt dat veel medewerkers ‘onbewust onbekwaam’ zijn omtrent hun eigen duurzame inzetbaarheid.

(Bron: Persbericht AWVN, aangevuld)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid