Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsmarkt AWVN optimistisch over banen arbeidsgehandicapten
Arbeidsmarkt

AWVN optimistisch over banen arbeidsgehandicapten

Werkgevers nemen steeds vaker mensen met een beperking aan. Inmiddels hebben zich 350 grote bedrijven gemeld met initiatieven op dit vlak. Dat maakte de directeur van werkgeversvereniging AWVN bekend tijdens een werkconferentie in Doorn.

Steeds meer bedrijven komen met banen speciaal voor mensen met een arbeidshandicap. Volgens Van de Kraats heeft het bedrijfsleven eind volgend jaar, als de eerste 7.500 extra banen er moeten zijn, ruim voldaan aan zijn belofte. Eind 2016 zouden het 11 duizend banen moeten zijn. Wie de belofte van de AWVN wil controleren, kan de actuele tussenstand steeds bekijken op www.werkgeversgaaninclusief.nl. En wie wil weten waarom dit zou moeten, leest het overzicht op de Participatiewet en het quotum nog eens na op >> PW De Gids Vakbase >>

Werkgevers willen wel
Vorig jaar overhandigde AWVN-directeur Van de Kraats aan minister Asscher van SZW een cheque voor 7.500 banen. “We zijn nu een klein jaar bezig om werkgevers in beweging te brengen en zien dat steeds meer werkgevers meer ruimte maken voor mensen met een beperking. Het vooroordeel dat werkgevers niet willen, is echt onzin.”

Participatiewet
Op 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Al een jaar zijn werkgeversvereniging AWVN en De Normaalste Zaak met steun van VNO-NCW/MKB via het programma ‘Werkgevers gaan inclusief’ aan de slag om werkgevers te inspireren, te motiveren en in beweging te brengen om mensen met een beperking een kans te bieden in hun bedrijf.

7.500-banenplan
AWVN zette met de 7.500-banencheque het onderwerp bij werkgevers op de agenda: inclusief ondernemen, ruimte maken voor mensen met een beperking. De bijna 350 deelnemende bedrijven hebben veel andere redenen om mee te doen dan de dreiging van een boete. Efficiëntere en dus goedkopere werkprocessen, invullen van de maatschappelijke betrokkenheid, voldoen aan de eis van social return en grotere klanttevredenheid zijn maar een greep uit die argumenten.

Voorzichtig
Wel zijn bedrijven nog voorzichtig als het er op aankomt ambities te formuleren. Onder andere vanwege het huidige economische tij waarin de banen niet voor het oprapen liggen. Ook spelen de extra administratieve rompslomp en de onbekendheid met de doelgroep een rol.

Hulp en ondersteuning
Werkgevers kunnen diverse vormen van ondersteuning krijgen als ze banen scheppen voor arbeidsgehandicapten. Waaronder een uniforme no-riskpolis en job coaching, en hulp bij de bepaling of een arbeidsgehandicapte hoort bij een van de doelgroepen van de Participatiewet. Ook kunnen werkgevers in aanmerking komen voor een premiekorting als ze iemand met een beperking aannemen.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsmarkt, Arbeidsomstandigheden, Gezonder werken, Nieuws, Politieke besluitvorming
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid