Stelling
"Ik kan makkelijker 'nee' zeggen als ik thuiswerk."
15
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Bedrijven komen over de brug met stageplekken
Anders werken

Bedrijven komen over de brug met stageplekken

De nieuwe Regeling praktijkleren heeft geleid tot vele aanvragen voor subsidie op werkervaringsplekken. Ruim 14 duizend bedrijven hebben meer dan 90.000 aanvragen ingediend voor een tegemoetkoming in de kosten voor begeleiding. Dit heeft minister Bussemaker van Onderwijs bekend gemaakt.

De bewindsvrouw stelt 205 miljoen euro beschikbaar voor bedrijven die praktijkleerplaatsen aanbieden. Ze kunnen dit geld gebruiken voor een tegemoetkoming in de kosten voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student. Het moet gaan om praktijkleerplaatsen of werkleerplaatsen voor jongeren.

Tot nu toe hebben ruim 14 duizend bedrijven ruim 92.000 aanvragen voor de Regeling praktijkleren ingediend. Het overgrote deel van de aanvragen komt uit het midden- en klein bedrijf. Bedrijven kunnen ook volgend jaar weer intekenen op de regeling.

Minister Bussemaker is positief over de grote hoeveelheid aanvragen: “Het is en blijft belangrijk dat we studenten en scholieren de kans bieden om kennis en ervaring op te doen op hun werkvloer van morgen. We zien dat steeds meer bedrijven zich realiseren dat een investering in stageplaatsen, een investering is in de toekomst van hun bedrijf,” aldus de bewindsvrouw.

WerkWeek
De Regeling Praktijkleren bestaat sinds 1 januari en is nader gelanceerd tijdens de WerkWeek. Verspreid over Nederland werden eind september tal van evenementen georganiseerd om jongeren op weg te helpen naar werk. De WerkWeek is onderdeel van de nieuwe campagne om meer jongeren aan het werk te krijgen. Tijdens deze week hebben vele bedrijfsorganisaties banen, leerbanen en andere werkervaringsplekken toegezegd voor jongeren.

Meer informatie over de Regeling praktijkleren is te vinden bij de RVO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsmarkt, Implementatie, Nieuws, Politieke besluitvorming, Talentontwikkeling
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid