Stelling
"Er bestaan geen bevlogen en betrokken mensen. Ze kunnen wel zo worden."
7
33
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Beginnen met duurzame inzet? Klik hier
Anders werken

Beginnen met duurzame inzet? Klik hier

Heeft u nog niet zoveel gedaan aan duurzame inzet? Of wilt u (weer) van voren af beginnen met een nieuwe oriëntatie op het onderwerp? Misschien is de online gids over gezonde werkplekken van het Europees agentschap voor Veiligheid en Gezondheid op het Werk (EU-OSHA) dan iets voor u.

Het agentschap heeft een webgids uitgebracht die is opgebouwd rond vier thema’s, waarin verschillende aspecten van ouder worden en werk worden belicht. Het gaat om de thema’s:

  • Vergrijzing van de beroepsbevolking;
  • Gezond werk voor alle leeftijden;
  • Gezondheidsbevordering op het werk; en:
  • Re-intergreren.

De gids bevat vier ingangen, apart voor werkgever, werknemer, HR-manager en arbo-professional. Per thema krijgt en richtlijnen over veiligheids- en gezondheidsmanagement en gerelateerde maatregelen met het oog op een ouder wordend personeelsbestand. Daarnaast bevat elk thema een aantal voorbeelden van goede praktijken en nuttige links voor wie zich verder in het thema wil verdiepen. Ook is een verklarende woordenlijst opgenomen, en bevat de gids zoveel tips dat u een kennisquiz over duurzame inzetbaarheid kunt organiseren. Of uw eigen kennis kunt testen.

Brede oriëntatie op duurzame inzet

De focus lijkt sterk te liggen op gezonder werken, maar binnen dat thema is ook veel informatie opgenomen over leeftijdsmanagement, werving, loopbaanontwikkeling en herplaatsing. Binnen dat thema leert u bijvoorbeeld ook wat een goed opleidingsbeleid zou kunnen inhouden voor uw organisatie. Of wat het belang is van flexibele werktijden, en hoe u dat kunt vormgeven. Al met al een zeer bruikbare gids, voor mensen en organisaties die zich willen (her)oriënteren op het onderwerp duurzame inzetbaarheid.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws, Tools
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid