Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
23
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken “Behandel flexwerkers hetzelfde als vaste werknemers”
Anders werken

“Behandel flexwerkers hetzelfde als vaste werknemers”

Wie flexwerkers net zo behandelt als vaste werknemers, heeft er het meeste plezier van. Dat blijkt uit onderzoek van Kirkman Company en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), uitgevoerd door afstudeerder Kim Kronenburg.

De instellingen deden samen onderzoek naar hoe arbeidspools binnen grote organisaties zijn opgezet. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat bedrijven baat hebben bij een pool aan vaste flexwerkers. Zo ontstaat de juiste balans tussen flexibele inzet en zekerheid over de geleverde kwaliteit.

De onderzoekers baseren hun conclusies op negen case studies bij grote, bekende organisaties zoals Essent, Heineken, DAS en BAM. De case studies hadden betrekking op de organisatie en management van hun arbeidspool. Renee Duijf, HR-expert Kirkman Company vertelt over de uitkomsten: "Dit onderzoek bevestigt wat wij zien in de markt. Veel bedrijven waar wij mee werken zijn hun arbeidspool anders aan het organiseren. Door de afname van vaste banen en de toename aan flexwerkers de afgelopen jaren is er van beide kanten behoefte om de arbeidsverhoudingen zo goed mogelijk te regelen. Hierbij zijn “flexibiliteit” en “zekerheid” belangrijke speerpunten, voor de werkgever en de werknemer."

Gelijkwaardige behandeling
Als organisaties hun flexwerkers hetzelfde behandelen als de vaste mensen, ontstaat tussen beide partijen meer binding en wordt aan een sterke werkgevers-werknemers-relatie gebouwd. Hierdoor komt een flexwerker, na een periode bij een andere organisatie te hebben gewerkt, ook weer eerder terug op de oude werkplek. De kennis die is opgedaan bij het andere bedrijf wordt dan toegankelijk voor de oorspronkelijke werkgever. Met als resultaat dat alle betrokken partijen zich verder kunnen ontwikkelen.

Vaste flex-pool
Met behulp van de flexibele arbeidscommunity wordt niet alleen flexibiliteit gecreëerd voor werkgevers en werknemers, maar ook zekerheid. Werkgevers hebben toegang tot een pool van betrokken en gekwalificeerde mensen die graag bij hun organisatie willen werken en de gewenste kwaliteit kunnen leveren. De medewerker heeft (meer) zekerheid van werk, maar behoudt ook de flexibiliteit om voor andere organisaties te werken.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsrelaties, Arbeidsvoorwaarden, Het Nieuwe Werken, Langer doorwerken, Langer werken, Leiderschap, Nieuws, Talentontwikkeling, Uncategorized
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid