Stelling
"Taakroulatie binnen een team is de beste manier om duurzaam inzetbaar te blijven."
18
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Bent u een slimme stresser?
Gezonder werken

Bent u een slimme stresser?

gestreste jonge werknemer

Slim stressen. Kunt u dat? Waarschijnlijk niet als u een Millennial bent. Bent u 65 jaar of ouder, dan kunt u dat vermoedelijk een stuk beter. Ook vrouwen gaan meestal een stuk slimmer om met stress dan mannen, en wel in alle leeftijdscategorieën. Dat is de tussenstand van het eerste Nederlands Kampioenschap Stress. Meedoen aan het NK Stress kan nog tot vrijdag 25 oktober!

Het Stresstival richt zich op iedereen die zich (beroepsmatig) bezighoudt met stress. Dit jaar vindt de tweede editie plaats. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar met sprekers als olympisch kampioen Mark Tuitert en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Naast Björn Kuipers staat dit jaar op 7 november ook breinexpert Elke Geraerts voor de zaal.

Stress optimaal gebruiken

De voorrondes voor het NK zijn eind september begonnen. Deelnemers vullen een korte vragenlijst in, waarmee wordt onderzocht in hoeverre ze stress optimaal gebruiken, in plaats van eronder te lijden. Inmiddels hebben meer dan tweeduizend deelnemers meegedaan, met een gemiddelde score van 28,7. Millennials scoren het slechtst met 25,8%, 65-plussers het best met 36,9%. Ook het man-vrouwverschil is groot: 32,9 % voor mannen tegenover 22,3 % voor vrouwen.

Kan heel functioneel zijn

“De scores zijn bedroevend laag natuurlijk”, zegt organisator en stressexpert Suzan Kuijsten. “Met name op het onderdeel herstellen en ontspannen gaat het mis. En dat is precies waar we aandacht voor willen vragen. Stress is in beginsel hartstikke functioneel. Het geeft je extra energie en focus. Het helpt je om scherp te zijn bij een sollicitatie, je deadlines te halen of op tijd te komen. We zijn dus gek op stress. Maar als je altijd maar strest en niet voldoende herstelt, gaat je stress-systeem haperen. Daarmee heb je hét recept voor een burn-out in handen. Zo bezien is stress dus niet het probleem, maar het gebrek aan herstel. Daar zou wat ons betreft veel vaker de focus op mogen liggen.”

Finale

De vier deelnemers met de hoogste score spelen op donderdag 7 november de finale in Amsterdam, onder begeleiding van Nederlands bekendste scheidsrechter Björn Kuipers. Het evenement vindt plaats tijdens het Stresstival.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid