Stelling
"Ik doe het moeilijkste werk altijd aan het eind van de ochtend."
7
43
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Betere inzetbaarheid begint met een goed gesprek
Anders werken

Betere inzetbaarheid begint met een goed gesprek

Laatst was ik in Engeland. Daar heb je in veel supermarkten nog maar één bemenste kassa. Verder staan er zelfscankassa’s. Ook in Nederland rukt zelfscannen op. Daarmee verdwijnt, op termijn, het beroep van kassière.

Omdat banen continu veranderen en soms zelfs verdwijnen, is duurzame inzetbaarheid van groot belang. Daarbij komt dat wij met z’n allen langer leven en langer werken. En ook wij veranderen door de tijd heen. Hoe matchen de veranderende wensen van mensen met veranderend werk? Dat is de hamvraag bij duurzame inzetbaarheid.

Werk houden, nieuw werk krijgen

De Engelse wetenschappers Rothwell en Arnold definiëren duurzame inzetbaarheid als het vermogen om werk te houden en, indien nodig of gewenst, nieuw werk te krijgen. Daarbij draait het om drie dingen: Vitaliteit, Vakmanschap en Veranderen.

De drie V’s

Vitaliteit betekent dat mensen mentaal en fysiek fit zijn om te werken. Vakmanschap gaat over het op peil houden van productiviteit. Veranderen gaat nog een stap verder. Blijven mensen continu leren en zich ontwikkelen om ook in de toekomst goed, gezond en met plezier te kunnen werken?

Ga in gesprek

Wil jij aan de slag met (jouw) duurzame inzetbaarheid? Ga dan in gesprek. Vraag je af wat je anders zou willen, en vraag ook je medewerkers wat zij willen veranderen. En maak afspraken op maat over (jouw) ontwikkeling. Want dankzij een goed gesprek komen, of blijven, mensen goed op hun plek.

Inzet op maat

Cristel van de Ven van Factor Vijf spreekt op het vakevent Inzet op Maat op 20 & 21 november 2017 in de Fokker Terminal in Den Haag. Schrijf je nu in vanaf 35 euro.

(HR-Base, Cristel van de Ven)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Langer doorwerken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid