Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
23
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Binnenkort aan te vragen: Subsidieregeling Praktijkleren
Langer werken

Binnenkort aan te vragen: Subsidieregeling Praktijkleren

Vanaf 2 juni 2021, 09:00 kan je een nieuwe subsidie aanvragen: de Subsidieregeling Praktijkleren (SPL). Bedoeld om werkgevers meer praktijkleer- en werkleerplaatsen aan te laten bieden. In sommige sectoren is dit jaar extra subsidie mogelijk.

Werkgevers kunnen tot € 2.700 subsidie krijgen per deelnemer of leerling voor begeleiding op een praktijkleerplaats. Dit kunnen leerlingen of studenten zijn aan vmbo, VSO, PRO, mbo, hbo. Maar ook de loon- of begeleidingskosten van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio) kunnen vallen onder de subsidieregeling. Werkgevers kunnen de subsidie aanvragen na afloop van de begeleiding.

Voor wie bedoeld?

De subsidieregeling richt zich vooral op:

  • kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt voor wie toegang tot de arbeidsmarkt een probleem is;
  • studenten die een opleiding volgen in sectoren waar een tekort ontstaat aan gekwalificeerd personeel;
  • wetenschappelijk personeel, dat onmisbaar is voor de Nederlandse kenniseconomie.

Hoogte en voorwaarden

De hoogte van de subsidie praktijkleren is afhankelijk van het aantal weken dat een leerbedrijf een BBL-student begeleidt. Gedwongen sluitingsweken door de coronacrisis  gaan niet af van de subsidie. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) verdeelt de subsidie over alle leerplaatsen die in aanmerking komen voor de toeslag. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de subsidie verschillen per onderwijscategorie. Lees meer hierover op de informatiepagina van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland rvo.

Extra subsidie

Wie een erkend leerbedrijf is in het mbo voor de sectoren landbouw, horeca en recreatie kan dit jaar extra subsidie aanvragen voor een BBL-leerwerplek. Dit bedrag komt bovenop de subsidie praktijkleren.

Brug naar de arbeidsmarkt

Door de subsidie worden meer studenten en leerlingen beter opgeleid én doen zij meer praktijkervaring op. Zo wordt het voor hen makkelijker om een start te maken op de arbeidsmarkt. En makkelijker voor werkgevers om ze aan te nemen. De SPL geeft een werkgever die een praktijkleerplaats aanbiedt, in elk geval tot 2023 een tegemoetkoming in de kosten. De regeling wordt uitgevoerd door rvo, in opdracht van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen OCW. Kijk hier voor een overzicht van meer susidieregelingen gericht op leren en ontwikkelen in de praktijk.Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Langer werken, Nieuws, Tools
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid