Stelling
"Er bestaan geen bevlogen en betrokken mensen. Ze kunnen wel zo worden."
7
33
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Achtergrond Casus rendement: groot energiebedrijf
Achtergrond

Casus rendement: groot energiebedrijf

Een groot energiebedrijf* werkt met het bedrijfszorgpakket van Coöperatie VGZ. De organisatie maakt vooral gebruik van de Intake Fysiek en daarnaast af en toe van Korte Psychologische Zorg. Ook worden vervolgtrajecten fysiek ingezet.

De vervolgtrajecten betreffen in 65 procent van de gevallen de Lange Herstelbegeleiding Fysiek en daarnaast krijgt 29 procent de Werkplek Herstelinstructie Fysiek. Beide zijn gericht op duurzaam herstel en het voorkomen dat medewerkers weer fysieke klachten krijgen en daardoor minder functioneren of – opnieuw – uitvallen. Bedrijfszorg draagt zo dus bij aan duurzame inzetbaarheid.

Opmerkelijk is dat sinds 2012 het aantal keren Intake Fysiek en Lange Herstelbegeleiding Fysiek meer dan zijn gehalveerd. De fysieke problematiek neemt bij dit bedrijf dus sterk af.

In 15 procent van de gevallen was de bedrijfsarts de aanmelder van een interventie, in 82 procent van de gevallen de werkgever, via een leidinggevende of HR, en 3 procent van de medewerkers deed dit direct zelf.

Interventie

52 procent van de medewerkers die gebruikmaakten van een interventie, is hierover zeer tevreden, 39 procent tevreden, 6 procent meldt ‘gaat wel’ en 3 procent beantwoordde de vraag niet. Over de mate waarin de interventie bijdraagt aan een oplossing, is de ‘score’: 23 procent in zeer sterke mate, 52 procent in sterke mate, 16 procent in enige mate, 3 procent niet, 6 procent niet beantwoord of weet niet.

Over de snelheid waarmee de interventie beschikbaar was, is 68 procent van de betrokkenen zeer tevreden, 29 procent tevreden en 3 procent beantwoordde de vraag niet. Als het gaat om de vraag of een medewerker in dezelfde situatie weer gebruik zou maken van de interventie, zegt 90 procent ‘ja’; 10 procent heeft de vraag niet beantwoord.

Verzuim

Het resultaat van inzet van bedrijfszorg levert het energiebedrijf een vermindering op van liefst 1491 verzuimdagen, waarmee op basis van een normgetal voor directe kosten een bedrag is gemoeid van 248.500 euro. Hierin zijn dus niet meegerekend de indirecte kosten van verminderd functioneren en verzuim én de meerjarige opbrengsten van een grotere duurzame inzetbaarheid.

Lees ook de casus van een grote onderwijsinstelling

Klik hier voor meer informatie over bedrijfszorg

* De gegevens uit deze casus komen overeen met de werkelijkheid. De naam van het bedrijf wordt om redenen van vertrouwelijkheid niet genoemd.Print Friendly, PDF & Email
Categorie : Achtergrond, cases, Rendement op arbeid
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid