Stelling
"Een algemene opleidingenpot is een moderne aflaat."
7
5
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Consultants op de fiets naar het werk
Gezonder werken

Consultants op de fiets naar het werk

Het kabinet wil graag dat we vaker op de fiets naar ons werk, en naar andere afspraken gaan. Adviesbureau Accenture neemt alvast een voorschot. Deze week startten vijftig medewerkers met een pilot om twee maanden lang al hun woon-werk als zakelijke kilometers per e-bike af te leggen.

Gezonde levensstijl

“De e-bike is vooral in de stad een serieus alternatief voor de auto”, zegt Lonneke van der Horst, Marketing en Strategy director van ALD Automotive, die elektrische fietsen levert aan Accenture. “Het scheelt tijd, ruimte en geld voor parkeren. Het is een duurzame manier van vervoeren. Bovendien past het prima bij een gezondere levensstijl én kun je grotere afstanden overbruggen dan met een gewone fiets.”

Woon-werkverkeer

Met de pilot wil het adviesbureau peilen of er voldoende animo is om de e-bike te pakken voor woon-werk en zakelijke kilometers. Deze afstanden worden momenteel veelal afgelegd per (lease)auto of met het openbaar vervoer. Evalueren de pilotdeelnemers hun ervaringen als positief, dan wordt de leasefiets een standaard onderdeel van de mobiliteitsregeling.

Speed pedelecs

Vooralsnog lijkt dat animo er wel. Meer dan honderd medewerkers meldden zich aan voor de pilot. Verspreid over de kantoren in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Heerlen gaan de komende twee maanden vijftig van hen de e-bikes uitproberen. Het gaat om gewone en zogenaamde speed pedelec e-bikes die een snelheid tot wel 45 km/uur kunnen bereiken.Print Friendly, PDF & Email
Tags : , , , , ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws, Vitaliteit
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid