Stelling
"Ik vind het, met het oplaaiende coronavirus, onverantwoord om terug te gaan naar kantoor."
47
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Coronacrisis onderstreept belang van leven lang ontwikkelen
Langer werken

Coronacrisis onderstreept belang van leven lang ontwikkelen

De coronacrisis heeft een grote weerslag op werk en de arbeidsmarkt. Juist nu wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat we blijven inzetten op een leven lang ontwikkelen. Met de Actie-agenda Leven Lang Ontwikkelen biedt de SER een groot aantal inspirerende initiatieven die door heel Nederland zijn opgezet voor werkenden en werkzoekenden.

Op de SER-website vind je tientallen voorbeelden van initiatieven gericht op Leven Lang Ontwikkelen. Zoals TalentZ, een online platform waar studenten, werkgevers en werkzoekenden een match kunnen maken voor een stage, baan, vrijwilligerswerk, re-integratietraject of opleiding. Of Loopbaancentraal, een online platform om inzicht te krijgen in de volgende loopbaanstap.

6 inzichten rond leven lang ontwikkelen

Eigenlijk raar die extra aandacht voor een leven lang jezelf scherpen en bijstellen, ofwel een leven lang ontwikkelen (LLO). Dat vindt auteur, docent en journalist Ton Bennink. We doen namelijk niet anders; van de wieg tot het graf. Bennink schreef er een interessante blog over, op de website van de SER.

Corona en leven lang ontwikkelen

Door de coronacrisis valt het werk in sommige sectoren helemaal stil, terwijl elders de vraag naar arbeidskrachten juist groot is. Het toont de dynamiek van de arbeidsmarkt: snelle veranderingen vragen om flexibiliteit bij werkgevers en werknemers. Dat biedt kansen, maar stelt ook het aanpassingsvermogen van mensen én organisaties op de proef. “We hebben in korte tijd moeten leren betere hygiëne te betrachten en thuis te werken; de komende tijd zal er ook veel aandacht moeten zijn voor de noodzaak van scholing, omscholing en het leren van nieuwe vaardigheden”, zegt Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Llo maakt overstappen makkelijker

Overstappen naar ander werk komt nadrukkelijker in beeld nu de coronacrisis voortduurt. Bij een overstap hoort vaak om-, her- en bijscholing. De llo-pagina’s van de SER bevatten in dat kader ook informatie over Make IT Work, waarin hoogopgeleiden zonder IT-achtergrond worden omgeschoold naar een functie in de IT. Of het leernetwerk WijkLink waarop verpleegkundigen/verzorgenden, studenten en docenten kennis en ervaringen uitwisselen en elkaar vragen stellen. Bekijk de voorbeelden van leven lang ontwikkelen op de speciale actiesite van de SER: www.ser.nl/llo Hier vind je ook een goed overzicht van regelingen en subsidies om een leven lang leren in jouw organisatie aan te jagen. Maar hoe betalen we al dat fraais? Bekijk dit overzicht op Salarisnet.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Langer werken, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid