Stelling
"Bij hybride werken gaat het er weer om wat je kunt, niet wie je kent."
8
3
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Dans je duurzaam inzetbaar!
Gezonder werken

Dans je duurzaam inzetbaar!

Yoga en mindfulness op het werk zijn populair, maar er is ook een andere trend op het gebied van ‘workplace wellness’: dansen op het werk! Binnenkort kunt ook u deze duurzaamheidsdans niet ontspringen…

Langdurig zitten is ongezond. Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen moet u zitten regelmatig afwisselen met staan, of bewegen. Het nieuwe concept heet ook wel: dynamisch werken. Vaker korte pauzes nemen, waarin u opstaat en even iets anders doet of naar een collega loopt (liefst op een andere afdeling, die met iets heel anders bezig is), kleine drinkbekers gebruiken, de lift uitbannen, en lunchwandelen. Dynamisch werken is een belangrijk onderdeel van gezondheidsbeleid.

Hoe komen werknemers in beweging?

Om duurzame inzetbaarheid te verhogen is het belangrijk dat werknemers ook mentaal ‘in beweging’ blijven en zich blijvend ontwikkelen. Zelfs teams moeten in toenemende mate wendbaar zijn! Maar hoe doe je dat, werknemers in beweging brengen? Laat dit nu juist net de expertise van dansers zijn!

Professionals weten het

We kunnen dus nog wat leren van professionele dansers als het gaat om meer bewegen. Dat kan tijdens de conferentie Dance@Work, op donderdag 17 mei aanstaande in Utrecht. Eldridge Labinjo, professioneel danser, master trainer en coach pitchen en presenteren houdt er een keynote. Kijk ook naar de video.

Ervaar het zelf!

Op het programma van de conferentie staan workshops van onder andere ex-danseres NDT2 en trainingsactrice Lia Bolte, psycholoog en biodanzadocent Merijn Oudheusden, danstherapeute Inez van Heijningen en tangodanseres en executive coach Claudia Kratzheller. Bij hen kun je ervaren hoe dans bijdraagt aan het fysiek, mentaal of sociaal welzijn van werknemers. Denk aan thema’s als ‘presence’, leiderschap en teambuilding. Ook kun je je aanmelden voor een individuele sessie danscoaching. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Implementatie, Nieuws
Congres over Duurzame Inzetbaarheid 2021

Half thuis, half op de zaak… en misschien ook nog weleens onderweg. Hybride werken is de nieuwe vorm van duurzaam doorwerken als we uit de crisis komen. Onderzoek toont aan dat de balans tussen werk en privé een grote uitdaging is voor de thuiswerkende medewerkers. Hoe geef je vorm aan het DI-beleid in de nieuwe hybride omgeving? Laat je tijdens het online congres over Duurzame Inzetbaarheid op 15 en 17 juni 2021 inspireren door de experts en vooruitstrevende bedrijven. Zij nemen je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Twee middagen vol inspiratie, kennis en praktische tips voor jouw DI-beleid.

Bekijk het complete programma en schrijf je in!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid