Stelling
"Er bestaan geen bevlogen en betrokken mensen. Ze kunnen wel zo worden."
7
33
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Dans je duurzaam inzetbaar!
Gezonder werken

Dans je duurzaam inzetbaar!

Yoga en mindfulness op het werk zijn populair, maar er is ook een andere trend op het gebied van ‘workplace wellness’: dansen op het werk! Binnenkort kunt ook u deze duurzaamheidsdans niet ontspringen…

Langdurig zitten is ongezond. Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen moet u zitten regelmatig afwisselen met staan, of bewegen. Het nieuwe concept heet ook wel: dynamisch werken. Vaker korte pauzes nemen, waarin u opstaat en even iets anders doet of naar een collega loopt (liefst op een andere afdeling, die met iets heel anders bezig is), kleine drinkbekers gebruiken, de lift uitbannen, en lunchwandelen. Dynamisch werken is een belangrijk onderdeel van gezondheidsbeleid.

Hoe komen werknemers in beweging?

Om duurzame inzetbaarheid te verhogen is het belangrijk dat werknemers ook mentaal ‘in beweging’ blijven en zich blijvend ontwikkelen. Zelfs teams moeten in toenemende mate wendbaar zijn! Maar hoe doe je dat, werknemers in beweging brengen? Laat dit nu juist net de expertise van dansers zijn!

Professionals weten het

We kunnen dus nog wat leren van professionele dansers als het gaat om meer bewegen. Dat kan tijdens de conferentie Dance@Work, op donderdag 17 mei aanstaande in Utrecht. Eldridge Labinjo, professioneel danser, master trainer en coach pitchen en presenteren houdt er een keynote. Kijk ook naar de video.

Ervaar het zelf!

Op het programma van de conferentie staan workshops van onder andere ex-danseres NDT2 en trainingsactrice Lia Bolte, psycholoog en biodanzadocent Merijn Oudheusden, danstherapeute Inez van Heijningen en tangodanseres en executive coach Claudia Kratzheller. Bij hen kun je ervaren hoe dans bijdraagt aan het fysiek, mentaal of sociaal welzijn van werknemers. Denk aan thema’s als ‘presence’, leiderschap en teambuilding. Ook kun je je aanmelden voor een individuele sessie danscoaching. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Implementatie, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid