Stelling
"Elk werk heeft zin. Anders was het er niet."
8
20
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsmarkt De juiste m/v op de juiste plek? Vergeet het maar
Arbeidsmarkt

De juiste m/v op de juiste plek? Vergeet het maar

In een ideale wereld bestaat er een perfecte match tussen de vraag naar mensen en het aanbod van werk. In werkelijkheid veranderen zowel vraag als aanbod continu. Om te weten hoe de vlag erbij hangt én te komen tot concrete aanbevelingen, is door Driessen HRM onderzoek uitgevoerd onder HR-functionarissen in de publieke sector. Ook op duurzame inzetbaarheid is gelet. Wat blijkt? De meeste organisaties zijn qua bezetting nog niet klaar voor de toekomst.

Een logische vraag: hoe denken HRM’ers over het huidige personeelsbestand van hun organisatie? Hebben ze de juiste mensen in huis? Uit dit onderzoek komt naar voren dat 1 op de 3 HRM’ers twijfelt, of zelfs van mening is dat men nu niet de juiste mensen in dienst heeft om de organisatiedoelen te behalen. Een kleine 10% geeft zelfs aan dat zij daar zeker niet de juiste mensen voor in dienst hebben. Bovendien geeft slechts iets meer dan de helft van de organisaties in de publieke sector aan makkelijk goed personeel te kunnen vinden.

Teveel vad(st)igheid
Veel organisaties in de publieke sector hebben rondom hun vaste kern van medewerkers een flexibele schil aangelegd, om hun personele inzet aan te kunnen passen aan de wensen en gestelde doelen. Meer dan 60% van de HRM’ers ziet flexibele arbeid ook als noodzaak voor een goed functionerende arbeidsmarkt. Verder blijkt dat gemiddeld 80% van de werkenden in een organisatie in vaste dienst is en 20% in de flexibele schil. In het ideale plaatje mag die verdeling tussen vaste en flexibele medewerkers in het personeelsbestand volgens HRM’ers zelfs 70% – 30% zijn.

Driessen HRM heeft samen met TNS Nipo een landelijk HRM-onderzoek uitgevoerd onder 300 HRM’ers en 500 werkenden in de publieke sector. De resultaten zijn samengebracht in het boek ‘Werk(t) in de publieke sector’. Meer informatie over het onderzoek ‘Werk(t) in de publieke sector’ vindt u op www.driessen.nl/werkt

Lees het hele artikel op HR-Base.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsmarkt, Competentiemanagement, Langer doorwerken, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen, Talentontwikkeling
Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid in coronatijd

Onderzoek_Over_Duurzame_Inzetbaarheid_vakmedianetHoe gaat het nu met onze inzetbaarheid in coronatijd? Houden we het vol of niet? Wat gaat beter, wat juist slechter, bijvoorbeeld qua thuiswerken, leidinggeven op afstand en investeringen in ontwikkeling van mensen? Aukje Nauta en Cristel van de Ven (Factor 5) onderzoeken ook dit jaar hoe de inzetbaarheid van de werkende mens het houdt in deze crisistijd. Omdat dit het tweede onderzoek is in coronatijd, zijn de uitkomsten nog interessanter en relevanter.
Alle reden dus om mee te doen! Klik hier en start de vragenlijst. Het kost 10 minuten.

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid