Stelling
"Financieel kunt u vaak veel meer dan u denkt."
13
1
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken De lift is taboe deze week
Gezonder werken

De lift is taboe deze week

Goedemorgen! Gewetensvraagje: hoe bent u vanochtend op uw werkplek gekomen? Vanaf vandaag is het de bedoeling dat u de hele week de trap neemt. Het is tot en met vrijdag 15 april de Nationale Traploopweek, een initiatief van het Diabetes Fonds.

Voor wie veel achter een bureau werkt, is het niet zo eenvoudig om lichamelijk actief te blijven. Elke drie kwartier opstaan en een rondje lopen zou moeten, maar is niet altijd mogelijk als je het druk hebt. En wie heeft dat niet? Daarom organiseert het Diabetes Fonds jaarlijks de Nationale Traploopweek.

Een zittend bestaan…

Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds legt uit wat er ook alweer zo slecht is aan een zittend bestaan: “Langdurig zitten is het nieuwe roken. Traplopen is een laagdrempelige manier om dagelijks aan voldoende beweging te komen. We weten dat meerdere keren per dag de trap nemen leidt tot fittere werknemers en uiteindelijk tot minder ziekteverzuim. En zelfs door enkele malen per dag kort te bewegen verklein je de kans op diabetes type 2 met 50 procent.” Die kans neemt namelijk fors toe bij onvoldoende beweging. Dit bleek onder meer uit een recent onderzoek van Universiteit Maastricht naar de relatie tussen zitten en diabetes type 2.

Attentie: hier is een trap

Misschien heeft uw bedrijf zich al aangemeld voor de Nationale Traploopweek. De bedoeling is dan dat u een week lang de trap neemt om naar een andere verdieping of naar buiten te komen. Op de website van het Diabetes Fonds vindt u tips om traplopen te bevorderen, bijvoorbeeld door posters op te hangen met de gezondheidsvoordelen van traplopen, of door een aantal liften buiten gebruik te stellen. Ook kunt u het trappenhuis aantrekkelijk maken door er muziek te laten spelen en kunst op te hangen. Ook handig en vaak vergeten: wijs op elke etage de weg naar het trappenhuis met extra pijlen, naast de verplichte groene uit-bordjes.

Het is net joggen

Waarom nemen we de trap niet? Vaak omdat we geen zin hebben om buiten adem boven te komen. Vooral de mensen die werken op de bovenste etage zeggen dat. Maar juist zij hebben er baat bij. Want een kwartier de trap op lopen betekent dat u dezelfde hoeveelheid calorieën verbrandt als met het obligate halfuurtje joggen op zondagochtend.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid