Stelling
"Thuiswerkers worden workaholics."
20
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken De vijf trends van duurzaam inzetbaar dit jaar
Anders werken

De vijf trends van duurzaam inzetbaar dit jaar

Graag meer uren maken, bij dezelfde werkgever blijven, en laat die goed blijven letten op de arbeidsomstandigheden en thuiswerk mogelijk maken. Dat zijn, in een zin, de vijf grootste trends in duurzaam werken momenteel. Tenminste, volgens de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden.

TNO Arbeid zette tien trends op het gebied van arbeid op een rij. Het onderzoeksinstituut gebruikte hiervoor cijfers uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die sinds 2005 elk jaar wordt gehouden. Voor dit onderzoek – een samenwerking van TNO, het CBS en het ministerie van Sociale Zaken– worden ruim 22.000 werknemers uit verschillende en beroepen ondervraagd.

  1. Medewerkers willen meer uren maken

Sinds 2012 werken Nederlanders elk jaar wat minder dan ze zouden willen. De gemiddelde contractomvang daalde van zo’n 31,8 uur per week in 2007 naar 29,7 uur in 2013. De gemiddelde wens wat betreft het aantal uren in de week steeg echter vanaf 2011 tot 30,7 uur.

  1. Trouw aan de baas

Een andere baan nemen was voor veel werkenden de afgelopen jaren geen optie. Dat gingen ze dan ook meer uit hun hoofd zetten, zo blijkt uit de cijfers. Sinds 2007 daalde het aantal Nederlanders dat nadacht over een andere baan van 51 procent naar 45 procent. Dus gaan ook steeds minder mensen op zoek naar ander werk. In 2007 zette 26 procent die stap, in 2013 deed slechts 23 procent dat.

  1. Meer zorgen om baanbehoud

We denken niet meer over een overstap, we vragen ons eerder af of we de baan die we hebben wel kunnen houden. Waar in 2010 ‘slechts’ 22 procent vreesde voor zijn baan, was dat in 2013 opgelopen tot 34 procent. Ook denken meer werknemers na een reorganisatie dat ze moeilijker aan een nieuwe baan komen.

  1. Minder arbeidsongevallen

Werkgevers blijken hun arbeidsomstandigheden langzaam te verbeteren, want het aantal arbeidsongevallen met letsel en verzuim neemt voorzichtig af. Van 3,3 procent in 2005 naar 2,7 in 2013. Met name in de sectoren handel, vervoer en opslag en horeca namen het aantal ongelukken af.

  1. Meer thuiswerken

Steeds meer mensen zijn de afgelopen jaren gaan werken vanuit huis. De financiële sector spant hierbij de kroon. In deze sector – waar gemiddeld genomen al veel wordt thuis gewerkt – verdubbelde de hoeveelheid medewerkers die minstens een uur per week thuis werkt.Print Friendly, PDF & Email
Categorie : Anders werken, Gezonder werken, Langer werken, Nieuws

0 reacties op De vijf trends van duurzaam inzetbaar dit jaar

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid