Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Demotie is wél een optie
Anders werken

Demotie is wél een optie

Het laatste taboe in HR? Dat is demotie, zullen de meesten zeggen. En dat taboe moet doorbroken worden, volgt daar steeds vaker op.

Demotie is niet alleen belangrijk als mogelijkheid voor werkgevers, ook voor werknemers is het goed zonder gezichtsverlies een stapje terug te kunnen doen. Zeker als ze straks tot 68 jaar moeten blijven werken.

Het grootste probleem

Het stapje terug doen, is echter niet het grootste probleem rond demotie. Het wordt natuurlijk steeds gebruikelijker om inhoudelijk carrière te maken en niet hiërarchisch. Of om een paar jaar leiding te geven en dan weer inhoudelijk bezig te gaan.

Ik ken een organisatie waar leidinggevenden bij hun aanstelling of promotie tekenen voor het feit dat ze na maximaal drie of vijf jaar hun managementpositie opgeven. Dat levert bijna nooit problemen op.

Niet in geld
Het probleem is natuurlijk dat velen wel in functie maar niet in geld een stapje terug kunnen of willen doen. Dat zijn we niet gewend. In Scandinavische en Aziatische landen is het heel gebruikelijk dat het salaris niet met de leeftijd meegroeit, maar afvlakt of zelfs daalt. In Nederland is dat – nog – ondenkbaar.

Wat u kunt doen?
Het bedrijf dat werknemers laat tekenen voor een tijdelijke managementpositie, liet tot voor kort na om ook een teruggang in het salaris af te spreken. Zo liepen er uiteindelijk tientallen ex-managers uitvoerend werk te doen voor een managerssalaris. Niet goed op de balans, maar ook niet voor de doorstroom in het bedrijf. Wie op zo’n mooi salaris zit, kijkt niet naar buiten. En de motivatie? Op de lange termijn is geld nog de enige drijfveer en het behalen van het pensioen het enige doel.

Marjan Bleeker is hoofdredacteur van PW de Gids



Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsrelaties, Arbeidsvoorwaarden, Blog, Het Nieuwe Werken, Langer doorwerken, Pensioen, Tools, Uncategorized
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid