Stelling
"Taakroulatie binnen een team is de beste manier om duurzaam inzetbaar te blijven."
18
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Demotie? Minder salaris? Heel normaal!
Anders werken

Demotie? Minder salaris? Heel normaal!

Hoewel de Nederlandse economie herstelt, vragen veel werkgevers hun medewerkers nog steeds om met minder genoegen te nemen. Ruim een op de tien werkgevers vraagt zijn personeel om salaris in te leveren. En bijna de helft van de werkgevers praat over demotie. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek ‘HR-Trends 2014-2015’, van ADP Nederland, Berenschot en Performa.

Werkgevers vragen hun personeel onder meer af te zien van een reguliere salarisverhoging (7%), een beperking van het salaris (3%) of af te zien van een dertiende maand (1%). Vooral in de financiele sector en de bouw vragen veel werkgevers financiële offers van hun medewerkers. In de financiele sector doet vier op de tien werkgevers dat (44%); in de bouw vragen bijna net zoveel werkgevers hun mensen om genoegen te nemen met minder.

Demotie populair
Ook demotie is populair onder Nederlandse bedrijven. Bijna de helft van de werkgevers (48%) onderzoekt de mogelijkheid of vraagt werknemers daadwerkelijk een lagere functie te bekleden. Demotie is dit jaar populairder dan vorig jaar. Toen onderzocht 15% van alle werkgevers de optie demotie, nu kijkt een op de vijf werkgevers (20%) naar de mogelijkheid.

Hand op de knip
De onderzoekers noemen het opvallend dat werkgevers ook de hand op de knip houden als er wel wat financiële ruimte is. Zo betekent het lagere fiscaal vrije opbouwpercentage voor het pensioen dat vanaf 1 januari 0,275 procent meer bruto-loon beschikbaar is. Voor een modaal inkomen betekent dat 100 euro bruto per jaar erbij. Toch kiest slechts 17% van de werkgevers kiest ervoor om dat (deels) als extra loon uit te keren.

“Hoewel werkgevers op de lange termijn verwachten weer meer personeel nodig te hebben, kiezen ze er voorlopig voor om medewerkers in lagere functies te plaatsen of hun arbeidsvoorwaarden te versoberen,” licht Hans van der Spek, Manager Kenniscentrum HRM bij Berenschot deze uitkomsten toe.

Hoe kunt u ondanks deze doom en gloom duurzaam blijven werken met uw mensen? Lees de whitepaper!

Of laat u inspireren door de Gemeente Den Haag tijdens de Inspiratiedag Over Duurzame Inzetbaarheid op dinsdag 9 december. Den Haag heeft een aanpak ontwikkeld om werk leuker te maken. Het voorkomt dat mensen er ziek van worden.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsomstandigheden, Leiderschap, Nieuws, Tools
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid