Stelling
"De kwaliteit van ons werk kan aanzienlijk omhoog als we meer laten doen door robots."
16
10
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Deze investering betaalt zich vele malen uit…
Gezonder werken

Deze investering betaalt zich vele malen uit…

Bijna zes van elke tien werknemers kan veilig en gezond werken. Opvallend: deze mensen werken vooral in bedrijfstakken met veel gevaarlijk werk, zoals in de bouw en de industrie. Door deze aandacht is het ziekteverzuim er lager. Bij alle medewerkers, niet alleen bij de mensen met gevaarlijke beroepen. Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) 2017 van TNO en CBS. Zo is aandacht voor veilig en gezond een goede investering in duurzame inzet.

Aandacht voor veilig en gezond werken hangt samen met het soort werk. In bedrijfstakken waar meer werknemers gevaarlijk werk doen is meestal meer aandacht voor veilig en gezond werken dan in bedrijfstakken waar gevaarlijk werk minder voorkomt. Maar de aandacht voor veilig en gezond werken beperkt zich niet tot werknemers die zelf gevaarlijk of fysiek zwaar werk doen. Ook bij werknemers in andere beroepen binnen dezelfde bedrijfstak blijft die aandacht hoog. Dat is een investering in duurzame inzetbaarheid die zich echt vele malen terugbetaalt.

Iedereen profiteert van de aandacht

Zo geeft in de bouw 77 procent van de werknemers met een technisch beroep aan dat er veel aandacht is voor veilig en gezond werken. Ook driekwart van alle medewerkers met een administratief beroep in de bouw geeft dit aan. In het onderwijs is minder aandacht voor veilig en gezond werken, ongeacht welke functie je daar hebt. Volgens de NEA is het percentage medewerkers dat de afgelopen 12 maanden heeft verzuimd in het onderwijs 48,6, tegen 40,7 procent in de bouw.

Let op veilig en gezond werken

Aandacht voor veilig en gezond werken geeft bij alle medewerkers in een bedrijf minder ziekteverzuim. Maar de aandacht moet wel aan alle medewerkers in het bedrijf worden gegeven, niet alleen aan de mensen met gevaarlijk of ongezond werk. Het grootste verschil is zichtbaar in de bedrijfstak vervoer en opslag. In bedrijven met veel aandacht voor veilig en gezond werken verzuimen alle werknemers 3,4 procent. In bedrijven die minder letten op veilig en gezond werken is het verzuim 6,1 procent.Print Friendly, PDF & Email
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid