Stelling
"Ik vind het, met het oplaaiende coronavirus, onverantwoord om terug te gaan naar kantoor."
47
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsomstandigheden Dit is de andere kant van stress
Arbeidsomstandigheden

Dit is de andere kant van stress

Gek op Stress

Misschien werd u wat gestresst van al die sombere berichten over stress tijdens de gelijknamige week. Bekijk het daarom eens van een andere kant. Stress helpt ons: het geeft ons energie en maakt dat we iedere dag weer (top)prestaties kunnen leveren. Niks mis met stress, wel met de manier waarop we met stress omgaan.

We willen zo snel mogelijk van stress afkomen. Terwijl het in feite niet de stress is die ons in de problemen brengt, maar het gebrek aan voldoende oplaadmomenten. Word dus (weer) gek op stress, dat zal u goed doen. Want er is niks mis met stress. We hebben stress zelfs keihard nodig en maken er ook voortdurend dankbaar gebruik van.

Er is wat mis met ons

Niks mis dus met stress, we gaan er alleen verkeerd mee om. We doen alsof het een gratis all you can eat-energieservice van ons lijf is. Maar zo werkt het natuurlijk niet. We vergeten de oeroude, natuurlijke balans tussen inspanning en ontspanning die ons vitaal houdt. Het is niet de stress waar we last van hebben. We lijden massaal aan een gebrek aan herstel.

Tijd voor een positieve kijk

Hoog tijd voor een positieve kijk op stress. Daarom is het tussen 3 en 7 december de Week vóór de stress. Een week lang tips, lezingen, workshops en boekpresentaties over alle positieve kanten van stress en hoe we er meer plezier van kunnen hebben. Een ware ode aan stress! Met als hoogtepunt van de week het zeer exclusieve Stresstival.

Het allereerste Stresstival

Op dinsdag 4 december vind het allereerste Stresstival plaats. Een exclusief festival vol positieve verhalen over (de superkrachten van) stress en herstel. Met sprekers als olympisch kampioen Mark Tuitert en Professor Erik Scherder. Word ook gek op stress en kom naar het Stresstival! Uw kaarten bestellen doet u hier. Met uw bedrijf meedoen aan de Week vóór de stress? Of wordt u liever fan/supporter? Mail naar suzan@gekopstress.nl.

Gek op stress, maar niet altijd

In het nieuwe boek ‘Gek op Stress, maar niet altijd’ word u op verfrissende wijze en met veel humor stresswijs gemaakt. U ontdekt wat stress is en hoe het u dagelijks van energie voorziet. Maar ook waarom het zo moeilijk is om in te grijpen als we er last van hebben en hoe we stap voor stap uit onze burn-out komen. Het boek staat bol van de praktische tips en oplossingen.

(Lees meer op Arbo-online)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Arbeidsomstandigheden, Gezonder werken, Nieuws
Hét vakevent duurzame inzetbaarheid 2020

26 november 2020 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid