Stelling
"Je werk met passie doen kweekt perfectionisme."
6
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Door dialoog duurzaam inzetbaar worden
Langer werken

Door dialoog duurzaam inzetbaar worden

serieus tweegesprek

HRM’ers en leidinggevenden schatten in dat de helft van hun medewerkers duurzaam inzetbaar is. Er is dus veel ruimte voor verbetering. Beleids- en organisatiewetenschapper Cristel van de Ven legt uit welke factoren daaraan bijdragen.

Cristel van de Ven heeft onderzoek gedaan naar de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat mensen langdurig inzetbaar blijven. In deze podcast gaat zij in op zaken als vitaliteit, ontwikkelingsmogelijkheden en een voortdurende dialoog binnen de organisatie.

Containerbegrip uitgesplitst

“Duurzame inzetbaarheid is een containerbegrip”, zegt Van de Ven in gesprek met Glenn van der Burg van People Power. “Wij hebben dat uitgesplitst in drie factoren. Om duurzaam inzetbaar te zijn moeten mensen zorgen dat ze vitaal blijven, dat ze goed presteren in het hier en nu, dus dat ze hun huidige productiviteit op orde hebben. Daarnaast moeten zij zich ook nog eens blijven ontwikkelen en toewerken naar nieuwe banen, nieuwe rollen, naar nieuwe manieren van werken in hun eigen organisatie of misschien een volgende organisatie.”

Altijd rekening houden met duurzame inzetbaarheid

Dat is veel, erkent Van de Ven. “Het is iets waar je in je organisatie altijd rekening mee moet houden. Als je het hebt over het opleidingenbeleid, maar ook als het gaat over welke functies je gaat ontwikkelen: zijn deze interessant voor mensen en kunnen zij in die functies leren? Het heeft ook te maken met leiderschap. Het gaat eigenlijk over de vraag hoe je ervoor zorgt dat je tent lekker blijft draaien met mensen die met plezier naar hun werk komen en gaan en die mee willen doen met de organisatie.”

Luister hier naar het volledige interview met Cristel van de Ven

 

Meer over de dialoog voor duurzame inzet

Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid op 15 juni aanstaande krijgt u alle instrumenten om de medewerkers zelf aan de slag te laten gaan met duurzame inzetbaarheid. Lees het volledige programma en schrijf u in.Print Friendly, PDF & Email
Categorie : Langer werken, Leiderschap, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid