Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
23
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken ‘Doorgroei in eigen bedrijf is ook ontwikkeling’
Anders werken

‘Doorgroei in eigen bedrijf is ook ontwikkeling’

Waarom stappen medewerkers op? Te weinig doorgroeimogelijkheden blijkt de belangrijkste reden. Ruim een derde van de opzeggers vertrekt daarom. Weinig carrièreperspectief is, na de pensioenleeftijd, de belangrijkste reden om het bedrijf te verlaten.Dat blijkt uit de MKB Marktmonitor van Unique en Motivaction.

Werkgevers in het MKB voelen niet zoveel voor talent management, blijkt uit de Marktmonitor. Maar 16 procent wil daar geld in stoppen. Ze zien meer in  persoonlijke ontwikkeling van de talenten, door opleidingen, training en coaching (53%) en arbeidsvoorwaarden (48%).

Kwaliteit, borging staan bovenaan

Kwalitatief goede medewerkers vinden staat bij de de helft van de werkgevers in het mkb bovenaan de prioriteitenlijst dit jaar. Op de voet gevolgd door borging van kennis en kunde binnen de organisatie (45%). Op de derde plek staat de medewerkerstevredenheid (30%).

Doorgroei is ook ontwikkeling

Loes Dingemans, algemeen directeur bij Unique betreurt het gebrek aan focus op doorgroeimogelijkheden in eigen bedrijf: “Wanneer we aan ontwikkeling denken, wordt vaak aan opleidingen en training gedacht, maar doorgroeien is ook een vorm van ontwikkeling voor medewerkers. Op een bepaald punt in een carrière ontbreekt de uitdaging van een functie. Het is dan de taak van de werkgever om medewerkers te blijven prikkelen. Daag werknemers uit door meer waardering te tonen, verantwoordelijkheid en vooral vertrouwen te geven. Alleen dan weet je als organisatie dat je er alles aan gedaan hebt om iedere medewerker vooruit te helpen.”

Wie is de ideale kandidaat?

Het besef dat veel bedrijven geschikte kandidaten al in huis hebben leeft niet alleen in Nederland. Uit onderzoek in de Verenigde Staten bleek deze herfst dat een kwart van de jonge talenten die bedrijven onlangs hebben aangenomen graag intern promotie wil maken. Maar de meeste managers die een vacature aanmelden, komen met een scherp opgesteld functieprofiel, vol met vereisten waar niemand van het zittende personeel echt goed aan voldoet. Dat kunnen ze ook niet, want daarvoor ontwikkelt het meeste werk zich nu gewoon te snel.

Hoe snel kan je iets leren?

En dat is precies het nadeel dat het externe talent ondervindt nadat de vereisten voor die ene klus of functie weer zijn verschoven. Ook zij moeten dan weer in de leer, en merken dat ze daar minder voor zijn gemotiveerd dan de vaste kracht, met meer ervaring in verschillende systemen, taken, functies en doelen. Die is vaak beter ingesteld op veranderingen. Maar als hij geen kans krijgt om dat te bewijzen, kijkt een kwart van het jonge talent al snel weer om zich heen. Op zoek naar een andere, en liefst ook betere carrièremogelijkheid.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Langer doorwerken, Nieuws
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid