Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsmarkt Drie redenen waarom uw talenten opstappen
Arbeidsmarkt

Drie redenen waarom uw talenten opstappen

Waarom vertrekken uw hoogopgeleide talenten? Een oninteressante baan, gebrek aan groeimogelijkheden en weinig waardering zijn de drie belangrijkste oorzaken. Dit blijkt uit onderzoek van Yacht naar de redenen waarom professionals van baan veranderen.

Talenten met een lagere opleiding gaan vooral weg omdat u te weinig salaris biedt, omdat u niet erg flexibel omgaat met de balans werk- privé, en omdat u niet genoeg ontwikkelmogelijkheden biedt.

De optelsom van werkwensen bij hoog- en lager opgeleiden leidt tot deze top-3 voor talentbehoud:

  1. De verdiensten moeten goed zijn (voor 64% belangrijk);
  2. De werksfeer moet in orde zijn (vindt 52%);
  3. De inhoud van het werk moet voldoende uitdagingen bieden (voor de helft van de ondervraagden erg belangrijk).

Latent op zoek

Niet iedereen die onvrede voelt in zijn huidige baan, is actief op zoek naar iets anders. Ruim een kwart van de ondervraagden (28%) doet dat niet bewust. Maar als er wat interessants voorbij komt, kijkt 59 procent daar wel degelijk naar.

Non- en not-for-profit

Hoogopgeleiden stappen graag over naar non- en not-for-profitorganisaties: onderwijs en wetenschap (29%), gezondheidszorg (27%), maatschappelijke dienstverlening (25%) en overheid (23%). Non-profit organisaties zijn erg populair. Opvallend is dat een branche waar momenteel veel werk in is: IT, niet per definitie populair is bij hoogopgeleiden. IT staat net binnen de top 10 van de gewenste branches (15%).

Werk dat ertoe doet (mag fulltime)

Ondanks de groei in parttime banen is fulltime werken nog steeds erg populair. Bijna de helft (48%) van de hoogopgeleiden wil liever een fulltime dienstverband. Ton Hopmans, algemeen directeur van Yacht over de uitkomsten: “Om talentvolle professionals aan te trekken, is het vooral zaak om te laten zien dat de functies binnen jouw organisatie interessant zijn voor hoogopgeleiden. En dat je als professional echt inhoudelijk wordt uitgedaagd. Salaris blijft belangrijk, maar dat is niet doorslaggevend. De uitkomsten van deze onderzoeken passen bij de overtuiging van Yacht dat werk dat er toe doet gelukkig maakt.”

Persbericht Yacht, 11 mei 2015Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Arbeidsmarkt, Nieuws, Talentontwikkeling
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid