Stelling
"Wie vaker korte pauzes houdt, werkt productiever en prettiger."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsmarkt Duurzame inzet domineert HR-agenda
Arbeidsmarkt

Duurzame inzet domineert HR-agenda

Flexend autonoom werken

Duurzame inzetbaarheid blijft de agenda van HR domineren. Ruim 60 procent van de werkgevers is daar intensief mee bezig. Meer mensen aannemen heeft geen prioriteit, zeker niet als het gaat om vaste aanstellingen. Dat blijkt uit trendonderzoek van werkgeversvereniging AWVN.

Uit dat onderzoek blijkt dat duurzame inzetbaarheid, als beleid om te zorgen dat medewerkers gezond, gemotiveerd en productief aan het werk kunnen blijven, de agenda van personeelsfunctionarissen dit jaar en de komende jaren zal blijven domineren. Ruim 60 procent van de werkgevers is daar intensief mee bezig. Net zoals met scholing, een thema dat daar veel mee te maken heeft. Uit het trendonderzoek blijkt verder dat werkgevers in toenemende mate een beroep zullen doen op de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers, bijvoorbeeld op het gebied van inzetbaarheid en daarmee samenhangende thema’s als scholing.

Moderne arbeidsvoorwaarden, graag

Opvallend is verder het belang dat werkgevers toedichten aan modernisering van arbeidsvoorwaarden (41% noemt dat belangrijk), en aan het afbouwen van ouderenregelingen. Hieraan geeft 31 procent van de ondervraagden prioriteit de komende jaren. Omgaan met seniorenregelingen is al langer een heet hangijzer onder HR-functionarissen. Tegenstanders noemen ze stigmatiserend en zelfs discriminerend; voorstanders wijzen erop dat ze voor mensen in fysiek zware beroepen noodzakelijk kunnen zijn. Bovendien is er vaak geld voor gereserveerd via cao’s.

Meer mensen? Nou nee..

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 21 procent van de bedrijven denkt meer mensen in vaste dienst te nemen. Een groter aandeel van 28 procent denkt dat juist minder mensen op een vaste aanstelling zullen werken. Ook blijkt uit het onderzoek dat meer bedrijven een groei van het aantal flexkrachten verwacht (22%) dan een daling. Maar 13 procent denkt dat ook het flexibele personeelsbestand in omvang zal afnemen. Volgens het AWVN sluiten deze bevindingen aan op recente peilingen van het CBS over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het CBS ziet de werkloosheid amper dalen, ondanks de aantrekkende economie.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Arbeidsmarkt, Langer werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid