Stelling
"Je werk met passie doen kweekt perfectionisme."
6
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Duurzame inzetbaarheid? Dekt deze term de lading nog wel?
Anders werken

Duurzame inzetbaarheid? Dekt deze term de lading nog wel?

De term duurzame inzetbaarheid is haast niet weg te denken uit de HR-wereld. Maar dekt het de lading nog wel? We hebben het vooral over de toegevoegde waarde van de professional voor de organisatie. Maar wat heeft de organisatie voor toegevoegde waarde voor de professional. Moeten we het daarom niet hebben over duurzame uitzetbaarheid? Dat vraagt Marleen Kukler zich af op HR Base.

Een beetje HR-afdeling is bezig met de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. We zijn immers niet blind voor de slogans als: “verandering is de enige constante” en “we mogen allemaal langer werken; binnenkort tot 67, maar daarna tot 70 of nog langer”. En bovendien wij weten al veel langer dat investeren in de kennis, vitaliteit en arbeidsvreugde van mensen helpen bij het verhogen van het rendement van de organisatie.

“Wanneer we het over duurzame inzetbaarheid hebben, dan lijkt het vaak te gaan om een medewerker attractief te houden voor de eigen organisatie”, stelt Kukler. “Logisch aan de ene kant: de toegevoegde waarde van een medewerker voor een organisatie is een deel van de basis waarop de relatie tussen werknemer en werkgever is gebouwd. Maar aan de andere kant is het net zo interessant om na te denken over de toegevoegde waarde van de organisatie voor de medewerker. En dan gaat het niet meer alleen over de toegevoegde waarde binnen de organisatie.”

Duurzame uitzetbaarheid dekt meer de lading
Kukler: “Ik zou het dan ook erg mooi vinden als we het gaan hebben over duurzame uitzetbaarheid. Dat wil niet zeggen dat elke medewerker naar buiten moet worden gewerkt, helemaal niet! Het gaat om de toegevoegde waarde voor de markt en die zal ook voor de eigen organisatie daarmee groot blijven. Wanneer ik dat in mijn omgeving, zowel tegen managers als vakgenoten uit, dan word ik vooral geconfronteerd met schrikgeluiden. Blijkbaar ben ik erg naïef in mijn veronderstelling dat je prima het gesprek met medewerkers aan kunt gaan over wat zij willen halen uit de relatie met de werkgever. Ik geloof erin dat je je alleen verbindt met iets of iemand omdat er een waardevolle opbrengst uit voort komt. Ben ik misschien te veel geworden tot een calculerende burger/ HR Manager? Ik denk van niet. Het gaat me namelijk niet alleen om geld, maar ook om de sociale omgeving, de groeikansen, het leuke werk en ga zo maar door. Wat iemand belangrijk vindt om uit het werk te halen, kan per persoon verschillen. Daarom is het ook zo boeiend om het gesprek tussen medewerker en manager over dit onderwerp te laten plaatsvinden.

En als ik het dan doortrek, dan zou ik het gesprek nog breder laten plaatsvinden: waar droomt een medewerker van, ook als dat buiten zijn huidige organisatie is. Op die manier kan namelijk gesproken worden over wat de win-win situatie is van die droom.

Marleen Kukler.

Marleen Kukler.

Kies voor groei!
De vergelijking tussen liefdesrelaties en arbeidsrelaties is soms gemakkelijk te trekken. Ik ben bang dat we allemaal wel mensen kennen die hun liefdesrelatie willen verbreken, maar dit niet doen vanwege “praktische bezwaren”: het huis staat onder water, de kinderen zijn nog zo jong en meer van dergelijke redenen. Ik hoor vergelijkbare argumenten ook wel van medewerkers als het gaat om hun baan: ik kan hier niet weg, want ik heb hier zoveel zekerheden of ik moet me ergens anders weer helemaal gaan bewijzen. Juist die argumenten is voor mij een reden om het gesprek aan te gaan over duurzame uitzetbaarheid. Ik gun iedereen een relatie waar hij of zij in wil zitten. Of dat nu uit liefde is of vanuit de overtuiging dat het toegevoegde waarde heeft. Uiteindelijk zorgt dat mooie groeimogelijkheden.”Print Friendly, PDF & Email
Tags : , , , , , , ,
Categorie : Anders werken, Blog, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen, Talentontwikkeling
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid