Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Een leven lang inzetbaar? wint BA&O-publicatieprijs
Anders werken

Een leven lang inzetbaar? wint BA&O-publicatieprijs

Het boek Een leven lang inzetbaar? van Beatrice van der Heijden en Annet de Lange heeft de BA&O-publicatieprijs 2014 gewonnen. Dit is op vrijdag 16 mei bekendgemaakt tijdens een congres van de beroepsvereniging voor Arbeids- en Organisatiedeskundigen (BA&O) in Rotterdam.

Een leven lang inzetbaar? is een uitgave van Vakmedianet in Alphen aan den Rijn. Het handboek behandelt duurzame inzetbaarheid op het werk: interventies, best practices en integrale benaderingen. De auteurs helpen de werkgever, manager en personeelsfunctionaris op weg met het doorgronden van het thema duurzame inzetbaarheid en leveren ze een overzicht van wat in Nederland bekend is over duurzame inzetbaarheid.

De jury over het boek
De jury vindt dat het boek een goed overzicht geeft van het onderwerp, met veel informatie, onderzoeksmateriaal, heldere uitgangspunten en dat het houvast geeft aan professionals voor interventies en praktijkonderzoek. Verder omschrijft de jury de uitgave als een goed leesbaar boek dat overzichtelijk is én actueel.

BA&O-publicatieprijs 2014
Sinds een aantal jaren reikt de beroepsvereniging voor Arbeids- en Organisatiedeskundigen een publicatieprijs uit. Doel hiervan is het stimuleren van kennisontwikkeling, -onderbouwing en -verspreiding ten aanzien van het domein van de arbeids- en organisatiekunde en veranderkunde gericht op A&O-deskundigen en deskundigen van aanpalende arbodisciplines. De winnaar is beste publicatie, die in 2013 voor de eerste maal is geproduceerd over een arbeids- en organisatiekundig dan wel een veranderkundig onderwerp.

Inhoud boek
In het prijswinnende boek wordt onder meer ingegaan op vragen wat duurzame inzetbaarheid en duurzaam werk inhouden en hoe duurzame inzetbaarheid wordt gemeten. Veel aandacht is er voor de oudere werknemer. Zo wordt de vraag beantwoord of ouderen minder duurzaam inzetbaar zijn dan jongeren en wordt aandacht besteed aan onderzoek naar ouder worden op het werk. Factoren die duurzame inzetbaarheid van ouder wordende werknemers beïnvloeden en wat bekend is over beeldvorming van werkgevers over oudere werknemers zijn andere aspecten die aan bod komen. Tevens wordt stilgestaan bij de rol van Human Resource Management en de relatie tussen werknemer en werkgever in het duurzaam inzetbaar houden van ouder wordende werknemers. Het boekbevat vele casestudies, waaronder een casestudy over stakeholders en duurzame inzetbaarheid bij FUJIFILM Tilburg.

Doelgroep
Het boek is geschreven voor met name werkgevers, managers en personeelsfunctionarissen, maar is ook geschikt voor medewerkers en HBO- en WO-studenten die meer over het onderwerp willen weten in het kader van bijvoorbeeld hun studie of er met het oog op toekomstige arbeidsmarktverkenningen zelf actief mee aan de slag willen. Het handboek bevat veel praktische tips over relevante interventies, best practices en het implementeren van een beleid op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Over de auteurs
Dr. Annet de Lange (1977) studeerde Psychologie van arbeid, gezondheid en organisatie aan de Universiteit van Utrecht en promoveerde cum laude op een proefschrift over de mentale effecten op lange termijn van gezond of ongezond werk aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Vervolgens heeft zij als Universitair docent Organizational behavior aan de Vrije Universiteit Amsterdam gewerkt en daarna een aantal jaar als Universitair hoofddocent aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij heeft veel publicaties en prijzen op haar naam staan over ouder worden en duurzame inzetbaarheid. Ook is Annet de Lange een veelgevraagd spreker op congressen, waaronder het congres Over Duurzame Inzetbaarheid op 17 juni aanstaande. Zij geeft dan een keynote over transitiemanagement naar langer en beter doorwerken.

Prof. dr. Beatrice van der Heijden (1967) is hoofd van de vakgroep Strategisch Human Resource Management bij de Faculteit der Managementwetenschappen, Institute of Management Research aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is ze verbonden aan de Open Universiteit Nederland en aan de Universiteit Twente. Zij studeerde Psychologie van Arbeid en Organisatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en voltooide de opleiding in 1990. In 1998 promoveerde ze aan de Universiteit Twente op een onderzoek naar het meten en de ontwikkeling van professionele expertise gedurende de loopbaan. Van der Heijden is associate editor van het European Journal of Work and Organizational Psychology. Zij publiceerde in vele internationale bladen over de thema’s employability en ouder worden in het werk.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Gezonder werken, Langer werken, Nieuws, Uncategorized
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid