Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
25
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Emoties … voor de verandering
Anders werken

Emoties … voor de verandering

Het thema ‘emoties’ is de laatste tien jaar een hot issue geworden in de organisatiewetenschappen. En, zoals bij elk hot issue, lopen de emoties van de voor- en tegenstanders daarbij soms hoog op. Bij organisatieverandering worden emoties door managers en change agents namelijk nogal eens ervaren als een storende en belemmerende factor.

De laatste jaren wordt er van verschillende zijden een lans gebroken voor een alternatieve benadering. Men wijst erop dat emoties beschouwd moeten worden als noodzakelijke voorwaarde voor echte verandering, in plaats van als een onaangenaam bijverschijnsel. Bovendien kunnen emoties, mits zij worden herkend, erkend en op hun waarde geschat, bijdragen aan de kwaliteit van de verandering.

De vraag naar de betekenis van emoties bij verandering staat centraal tijdens het congres “Over de rooie: Emoties bij veranderingen op het werk” dat op 25 april 2013 plaatsvindt op landgoed Zonheuvel te Doorn. Prof. Dr. Jaap Boonstra, hoogleraar verandermanagement (UvA & Sioo) geeft daar een keynote over “Emoties als bron voor diepgaande verandering”.

Bert Cozijnsen, adviseur, coach en facilitator bij Het Consulaat, biedt in deze paper een terreinverkenning rond de vraag op welke manier emoties bijdragen aan de beoogde veranderingen in organisaties.

Download de whitepaper

Deze whitepaper wordt u aangeboden door een partner van Overduurzameinzetbaarheid.nl. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de whitepaper ligt bij de auteur ervan en Vakmedianet aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de inhoud van de whitepaper indien deze door een derde partij is gemaakt.Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Gezonder werken, Implementatie, Leiderschap, Opleiden en ontwikkelen, Tools, Uncategorized, Whitepaper
Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid