Stelling
"Ik ga vooral inzetten op meer leren van elkaar dit jaar!"
30
5
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Nog een kans op ESF subsidie!
Langer werken

Nog een kans op ESF subsidie!

subsidie beschikbaar!

Bedrijven en instellingen kunnen in 2019 nog een keer ESF subsidie aanvragen voor projecten duurzame inzetbaarheid. Uw kans begint op 8 april om 9.00. U heeft dus nog even wat tijd om de aanvraag goed voor te bereiden. Onder andere AWVN biedt daar hulp bij aan.

Het tijdvak waarop u een aanvraag kunt indienen voor de Subsidieregeling Europees Sociaal Fonds (ESF) loopt dit jaar van 8 april 2019, 09.00 uur, tot en met 12 april 2019, 17.00 uur. Per tijdvak is 15 miljoen euro beschikbaar. De maximale subsidie bedraagt €12.500 per project, iets meer dan vorig jaren. Aanvragers kunnen in maar één van de drie tijdvakken subsidie krijgen. Meer informatie over de regeling vindt u bij Uitvoering van beleid, het voormalig Agentschap SZW. Komen er per tijdvak voor meer geld aanvragen binnen dan er geld beschikbaar is, dan loot Uitvoering van beleid in welke volgorde zij de ontvangen subsidieaanvragen afhandelt. Werkgevers moeten er goed op letten dat zij hun aanvraag zorgvuldig indienen. Uitvoering van beleid neemt alleen volledige subsidieaanvragen in behandeling.

Regio’s en sectoren

Voor duurzame inzetbaarheid in regio’s en sectoren is de aanvraagperiode van 1 oktober 2018, 09.00 uur, tot en met 26 oktober 2018, 17.00 uur. Voor dit aanvraagtijdvak is 25 miljoen euro beschikbaar. De subsidie kan worden aangevraagd door onderwijs & ontwikkelingsfondsen (o&o-findsen) en samenwerkingsverbanden van sociale partners en gemeenten. De subsidiabele kosten bedragen maximaal 1 miljoen euro, in een samenwerkingsverband kan dit oplopen tot maximaal drie keer dat bedrag. De subsidie bedraagt hoogstens de helft van de totale projectkosten. Voor deze subsidie moet het dus gaan om co-financiering.

Waar kan je ESF subsidie voor krijgen?

De werkgeversvereniging AWVN heeft wat voorbeelden gegeven van projecten waarvoor u subsidie kunt aanvragen. Zoals:

  • Een bewustwordingscampagne duurzame inzetbaarheid: bespreekbaar maken van het brede thema duurzame inzetbaarheid met medewerkers door workshops voor medewerkers, begeleiding van directie en (midden)management met gesprekstechnieken en dialoogvormen als bijdrage aan een cultuuromslag in de organisatie.
  • Uitvoeren van een bedrijfsscan duurzame inzetbaarheid met focusgroepen, waarmee u inzicht krijgt in de huidige DI-aanpak en in wat de beste aanpakken zijn om duurzame inzetbaarheid in uw organisatie te bevorderen.
  • Advies,- en implementatietraject ter versterking van het arbeidstijdenmanagement, gericht op thema’s als flexibiliteit en ‘langer blijven werken in de ploegendienst’.
  • Vermindering van ziekteverzuim: een onderzoek naar oorzaken, het maken van een plan van aanpak en de implementatie daarvan.

Meer inspiratie

Meer voorbeelden, informatie en advies over de beste manieren om dergelijke projecten te realiseren en er subsidie voor te krijgen vindt u op de website van de AWVN. Op de website van Arboportaal vindt u enkele voorbeelden van projecten rond de thema’s gezond, veilig en vitaal werken.

Europees Sociaal Fonds (ESF)

Nederland wil de subsidies uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) gebruiken voor de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook voor behoud en verbetering van de inzetbaarheid van werkenden en ondersteuning van kwetsbare werkzoekenden. Een van de hoofdthema’s is duurzame inzetbaarheid. De eerste projecten binnen de ESF-regeling Duurzame inzetbaarheid zijn in 2014 van start gegaan.

(Uitvoering van beleid, SZW, Staatscourant 27835, 2018)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Langer werken, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid