Stelling
"Bij langer thuiswerken moet je het werk zelf heel anders inrichten."
27
4
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Nog een kans op ESF-subsidie!
Anders werken

Nog een kans op ESF-subsidie!

subsidie beschikbaar!

Werkgevers kunnen in 2019 nog een keer ESF-subsidie aanvragen voor projecten duurzame inzetbaarheid. Uw kans begint op 8 april om 9.00. Precies nog een week om de aanvraag goed te doen!

Het tijdvak waarop u een aanvraag kunt indienen voor de Subsidieregeling Europees Sociaal Fonds (ESF) loopt dit jaar van 8 april 2019, 09.00 uur, tot en met 12 april 2019, 17.00 uur. Per tijdvak is 15 miljoen euro beschikbaar. De maximale subsidie bedraagt €12.500 per project, iets meer dan vorige jaren. Bedrijven die vorig jaar al subsidie hebben gekregen komen niet meer in aanmerking voor dit tijdvak. Komen er per tijdvak voor meer geld aanvragen binnen dan er geld beschikbaar is, dan loot Uitvoering van beleid in welke volgorde zij de ontvangen subsidieaanvragen afhandelt. Uitvoering van beleid neemt alleen volledige subsidieaanvragen in behandeling. De aanvraag begint met registratie als ‘subsidieaanvrager’ op het speciale Subsidieportaal. Meer informatie over de regeling vindt u bij Uitvoering van beleid, het voormalig Agentschap SZW.

Waar kan je ESF subsidie voor krijgen?

Werkgeversvereniging AWVN heeft wat voorbeelden gegeven van projecten waarvoor u subsidie kunt aanvragen. Zoals:

  • Een bewustwordingscampagne duurzame inzetbaarheid: bespreekbaar maken van het brede thema duurzame inzetbaarheid met medewerkers. Door workshops voor medewerkers, begeleiding van directie en (midden)management met gesprekstechnieken en dialoogvormen als bijdrage aan een cultuuromslag.
  • Uitvoeren van een bedrijfsscan duurzame inzetbaarheid met focusgroepen. Ze zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de huidige DI-aanpak, en in wat de beste aanpakken zijn om duurzame inzetbaarheid in uw organisatie te bevorderen.
  • Advies- en implementatietraject als versterking van arbeidstijdenmanagement, gericht op thema’s als flexibiliteit en ‘langer blijven werken in de ploegendienst’.
  • Vermindering van ziekteverzuim: een onderzoek naar oorzaken, het maken van een plan van aanpak en de implementatie daarvan.

Meer inspiratie

Meer voorbeelden, informatie en advies over de beste manieren om dergelijke projecten te realiseren en er subsidie voor te krijgen vindt u op de website van de AWVN. Op de website van Arboportaal vindt u enkele voorbeelden van projecten rond de thema’s gezond, veilig en vitaal werken.

Europees Sociaal Fonds (ESF)

Nederland wil de subsidies uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) gebruiken voor de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook voor behoud en verbetering van de inzetbaarheid van werkenden en ondersteuning van kwetsbare werkzoekenden. Een van de hoofdthema’s is duurzame inzetbaarheid. De eerste projecten binnen de ESF-regeling Duurzame inzetbaarheid zijn in 2014 van start gegaan.

(Uitvoering van beleid, SZW, Staatscourant 27835, 2018)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws
De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseert PW. in 2020 opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina!

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid