Stelling
"Een marge aanhouden is mijn belangrijkste wapen tegen stress en werkdruk."
26
5
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Europa betaalt u voor duurzame inzet!
Langer werken

Europa betaalt u voor duurzame inzet!

Ook dit jaar kunt u subsidie krijgen voor duurzame inzet. Het ministerie van Sociale Zaken stelt ruim 20 miljoen beschikbaar om uw mensen gezond en productief langer te laten doorwerken. Bedrijven kunnen van 19 oktober tot en met 13 november 2015 een aanvraag indienen. Het geld komt uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Dit jaar zijn er 8 thema’s waarop u subsidie kunt krijgen:

  1. uitvoeren van (periodiek) onderzoek naar duurzame inzetbaarheid
  2. bevorderen van een flexibele werkcultuur met het oog op het beter kunnen combineren van arbeid en zorg
  3. bevorderen van gezond en veilig werken
  4. in overleg met medewerkers aanpassen van de organisatie van het werk, gericht op meer betrokkenheid en hogere productiviteit
  5. stimuleren van interne en externe mobiliteit, waaronder het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap
  6. invoeren van arbeidstijdenmanagement
  7. het maken van een bedrijfs- of organisatiescan
  8. bevorderen van een leercultuur voor werknemers

Plan maken

Wie een aanvraag wil doen, moet zich eerst registreren. U maakt hiervoor een account aan op het Subsidieportaal van het Agentschap SZW. Met dit account kunt u zich direct registreren als aanvrager. Bij uw aanvraag moet u een projectplan opstellen.

Geld is snel op

Vorig jaar meldden zich 2300 bedrijven voor de aanvraagronde duurzame inzetbaarheid, die liep van 15 oktober tot 7 november 2014. De 20 miljoen van vorig jaar was snel vergeven. Bedrijven kunnen hooguit 10.000 euro aanvragen en moeten dan zelf ook de helft bijdragen. Meer informatie vindt u bij het Agentschap SZW. Het ESF-programma loopt nog tot 2020. Er is in totaal 507 miljoen beschikbaar voor werkgelegenheidsprojecten op re-integratie en duurzame inzetbaarheid.

De Kapstok

De ESF Award ging vorig jaar naar Attendiz, locatie De Kapstok. Deze leverancier van leerwerktrajecten werd door de jury verkozen als project, dat op beste wijze laat zien waarom het Europees Sociaal Fonds voor hen het verschil maakt. Bij De Kapstok komen moeilijk bemiddelbare jongeren uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs met specifieke problemen. Met een gerichte aanpak zorgt De Kapstok er voor dat praktisch elke deelnemer na een traject bij hen verder kan. Elke deelnemer kan met behulp van extra middelen zoals het ESF zijn talenten benutten. Uit 13 ingezonden projecten werden vijf projecten genomineerd via een wedstrijd op Facebook.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Langer werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid