Stelling
"Generalisten zijn de duurzaamst inzetbare medewerkers."
23
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Geen burnout-break? Probeer dan de workation!
Gezonder werken

Geen burnout-break? Probeer dan de workation!

Is de burnout-break bij u niet echt haalbaar? Misschien is de workation (een samenvoeging van work en vacation) dan een mogelijkheid. Vooral werkenden onder de 45 jaar in de grote steden snakken ernaar om wat langere tijd elders te bivakkeren.

Noem het een werkvakantie. Of een staycation. Maar dan wel eentje van enkele weken tot enkele maanden achter elkaar. Bij voorkeur in een prettige omgeving, zoals een bungalowpark of comfortcamping in de vrije natuur. Uit internationaal onderzoek blijkt dat 38 procent van de Nederlandse respondenten van plan is om binnenkort zo’n workation te plannen. Zelfs als maar 10 procent dat ook echt doet, heb je het met 4,5 miljoen mensen die regelmatig thuiswerken over honderdduizenden overwerkte of afgestresste werkenden die snakken naar een andere werkomgeving. Ook internationaal is de behoefte aan de workation groeiend.

De muren komen op je af

Het gaat dan vooral om werkenden onder 45 jaar, met en zonder kinderen die wonen in steden met meer dan 100.000 inwoners. Zij werken al meer dan een jaar gedwongen thuis, in vaak kleine appartementen met veel buren en kinderen om zich heen. Ze zien de muren nu op zich afkomen. De geestelijke rust en ruimte voor de topprestaties die van ze worden gevraagd ontbreekt meer en meer. Vooral Curaçao, Bonaire en de Griekse eilanden zijn populair, maar ook de Droomparken van TUI in Nederland.

Werkbatterijen opladen

Consultant Nout van Zon van het internationale advieskantoor Simon-Kucher & Partners snapt die behoefte heel goed. ‘Je kunt vanaf je werkplek de rust en ontspanning van de natuur opsnuiven, na werktijd even naar buiten en je werkbatterijen opladen. Goed internet is dan natuurlijk wel een voorwaarde,’ zegt hij tegen De Ondernemer.

Halve dagen vakantie

Ook diverse managers vertellen in het NRC hoe ze hun teams aansturen op afstand vanuit zonnige bestemmingen. Wie het tijdsverschil met Nederland goed gebruikt, kan de (hete) middagen en avonden vrijspelen om vakantie te vieren. Met een gang naar het strand, flaneren over avondrode boulevards en bistro’s, en dineren met de zeelucht op de achtergrond.

Achilleshiel: het contact

Ben je er nog? Dan komen hier wat nadeliger aspecten van de workation, zeker als die wat langer duurt. Goed contact houden met iedereen op de zaak, bijvoorbeeld. Dat is eigenlijk alleen goed te doen voor mensen die er lang hebben gewerkt, en daardoor de meeste collega’s goed kennen. Dan nog moeten ook deze senior werknemers meer moeite doen om de contacten levend te houden, door iedereen bewust op te zoeken met mails, apps en oproepen. Communicatie is het belangrijkste aandachtspunt voor de werkers-op-afstand.

Niet voor newbies

De workaction is dus minder geschikt voor mensen die net beginnen aan een nieuwe baan. En ook niet voor mensen die zitten in hun eerste baan. Zij kunnen op grotere afstand moeilijk contact houden met mensen die ze amper kennen. Datzelfde probleem speelt bij nieuwelingen die zijn begonnen in het thuiswerkjaar 2020. Inwerken, of onboarden op afstand kan wel, maar er zijn aandachtspunten. Nog zo’n punt is de veilige en gezonde werkplek waar elke werknemer recht op heeft, volgens de arbowet. En wie langer dan een halfjaar per jaar in het buitenland heeft gewerkt, kan te maken krijgen met andere fiscale regels.

Werken als teamsport

Tenslotte vraagt organisatiepsycholoog Kilian Wawoe zich af hoe wenselijk het is dat werknemers helemaal zelf kunnen bepalen hoe en wanneer ze aan de slag gaan. ‘Werken is een teamsport. Collega’s hebben elkaar nodig om kennis uit te wisselen, samen te werken en van elkaar te leren.’ Aldus Wawoe in het NRC.



Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws

Reageer op dit artikel

*

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid