Stelling
"Er bestaan geen bevlogen en betrokken mensen. Ze kunnen wel zo worden."
7
33
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezond zijn en blijven door te motiveren
Dossiers

Gezond zijn en blijven door te motiveren

Dwang of verplichtingen zullen niet werken, maar medewerkers motiveren gezond te leven, daar gelooft Vervoersmaatschappij Connexxion zeker in. Mensen aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid is het sleutelwoord.

Manager Gezondheid & Arbo Gabriël van Eekhout licht toe: “Een gezondere levensstijl moet uit medewerkers zelf komen. Ze moeten zelf de overtuiging hebben dat gezond leven beter voorhen is. De rol van de werkgever is om een gezonde werkplek te bieden, maar je moet ook je medewerkers continu informeren over gezondheidsrisico’s en manieren om gezonder te leven. Een werkgever kan medewerkers motiveren en ondersteunen bij het veranderen van hun leefstijl. Maar uiteindelijk is het de eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers of zij dat ook echt doen.” Dat is natuurlijk niet eenvoudig, zeker niet in een vervoersbedrijf waar chauffeurs veel vrijheid in hun werk ervaren en een zekere autonomie hebben. “Het is moeilijker tegen mensen te zeggen die graag zelfstandig zijn: let meer op je gezondheid, eet minder snacks en stop met roken. Je raakt dan al snel de privésfeer. Gezonder eten en bewegen moeten medewerkers toch vooral thuis doen. Daar zit voor ons een spanningsveld.”

Vitaliteitsprogramma
Connexxion heeft een uitgebreid vitaliteitsprogramma met veel maatwerk. Van Eekhout: “Het biedt medewerkers allerlei mogelijkheden hun levensstijl gezonder te maken.Sommige vestigingen hebben diëtisten uitgenodigd of gaven een kookworkshop. Andere organiseerden wandelingen of fietstochten. Gezondheidsbeleid heeft ook te maken met gezond blijven. Zodanige arbeidsomstandigheden tot stand brengen dat een goede, veilige en gezonde werkomgeving in stand blijft of verbetert. Daar werken wij iedere dag aan.”

Lees hier meer over het gezondheidsbeleid van Connexxion

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis Achmea

Lees hier andere artikelen over Gezond Ondernemen

 Print Friendly, PDF & Email
Categorie : Dossiers, Gezond ondernemen, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid