Stelling
"Wie vaker korte pauzes houdt, werkt productiever en prettiger."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Blog Goed voornemen voor 2016: begin met duurzame inzet!
Blog

Goed voornemen voor 2016: begin met duurzame inzet!

Een hoog ziekteverzuim en hoge ziektekosten vragen om andere oplossingen. De arbeidsmarkt verandert; werknemers moeten langer doorwerken, moeten zich snel kunnen aanpassen en de werkdruk is hoog. Hoe gaat u om met het thema duurzame inzetbaarheid in uw organisatie?

Feit is; investeren in de vitaliteit van uw werknemers loont! Uit voorbeeldtrajecten levert elke geïnvesteerde euro na een periode van 2 jaar 2,50 euro op.

Duurzame inzetbaarheid

is een breed begrip waar verschillende thema’s onder vallen zoals: loopbaancoaching, vervangbaar werk, ontwikkelmogelijkheden etc. Belangrijk bij het ontwerp vitaliteitsbeleid is om niet te verdwalen in de complexiteit van duurzame inzetbaarheid. Dit kunt u doen door te meten waar de behoefte ligt van zowel uw organisatie als van de werknemers. Daarbij moet onderkend worden dat het bevorderen van een goede gezondheid belangrijk is voor de toekomstbestendigheid van uw organisatie.

Een goede gezondheid

vormt het fundament voor duurzame inzet, van waaruit een organisatie (meer) succes kan boeken. Zodra de gezondheid van een werknemer verslechtert, verlaagt de productiviteit, gaat de weerbaarheid achteruit en daarmee ook de wendbaarheid van een organisatie. Dit omdat de werknemer niet in staat is om optimaal te presteren en zich niet snel kan aanpassen aan de veranderingen in de omgeving . Een effectief vitaliteitsprogramma is dus onmisbaar in een duurzaam vitaliteitsbeleid.

Sporters verzuimen minder

Uit onderzoek van TNO en NOC*NSF blijkt dat het verzuim van sportende werknemers aanzienlijk lager is. Gemiddeld daalt het verzuim van 9% naar 2% en neemt de arbeidsproductiviteit toe met gemiddeld 12,5%. Sportende werknemers verzuimen 25 dagen minder en 50 dagen korter dan niet sportende werknemers, over een periode van 4 jaar. Daarnaast hebben niet sporters een grotere kans om ziek te worden en herstellen zij minder snel. Kortom; gezonde werknemers kosten minder geld.

(Hr-base, Joy Biltoo)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Blog, Langer werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid