Stelling
"Je werk met passie doen kweekt perfectionisme."
6
25
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer doorwerken Gratis loopbaanadvies dit jaar
Langer doorwerken

Gratis loopbaanadvies dit jaar

Medewerker staat voor keuze: blijven of gaan?

Alle werknemers van 45 jaar of ouder kunnen dit jaar een gratis loopbaanadvies krijgen. Minister Koolmees van Sociale Zaken heeft de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld voor alle 45-plussers. Hoe gebruikt u het?

Deze subsidieregeling gold vorig jaar alleen voor werkenden in specifieke branches en beroepen waar mogelijk veel mensen werkloos worden. Maar sinds 1 januari 2019 kan elke werkende man of vrouw van 45 jaar of ouder de regeling gebruiken. Dus ook zelfstandigen, maar geen mensen met een uitkering. U moet minstens 12 uur per week werken.Het ontwikkeladvies hoeft niet alleen te bestaan uit gesprekken. Wel moet het hele ontwikkeladvies(traject) bestaan uit:

  • minimaal 4 uur aan individuele begeleiding; of:
  • minimaal 3 uur aan individuele begeleiding én 2 uur aan groepsbijeenkomst.

Lees meer over de regeling Ontwikkeladvies Vijfenveertigplussers in de folder van het ministerie van SZW.

Een passende loopbaanadviseur

Wie een loopbaangesprek wil, zoekt een loopbaanadviseur die bij hem of haar past, en maakt een eerste afspraak. Zoeken kan via Google, maar ook via een vakbond of beroepsvereniging, of via de website Hoe werkt Nederland. Op die website staan ook veel verwijzingen naar organisaties die kunnen helpen met zoeken naar een geschikte loopbaancoach.

Persoonlijk ontwikkelplan

Tijdens het loopbaanadvies bespreken werkende en coach onderwerpen als: wat kun je, wat wil je, hoe ziet de toekomst van je vak eruit en wat is er voor nodig om in de toekomst gezond en met plezier te blijven werken in hetzelfde beroep of in een ander beroep tot je met pensioen kunt. Daaruit komt een persoonlijk ontwikkelplan waarin de deelnemer heeft beschreven welke acties hij gaat nemen om de mogelijkheden te vergroten om aan het werk te blijven tot het pensioen.

Subsidie voor de loopbaanadviseur

Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. De loopbaanadviseur (of coach) kan per ontwikkeladvies 600 euro subsidie aanvragen. Dat kan hij doen door zich te registreren op de website ontwikkeladvies45plussers. Hierna vult de adviseur een vragenlijst in, en hij krijgt een uniek nummer. Dat heeft de adviseur nodig bij de subsidieaanvraag bij Uitvoering van Beleid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Ruimer budget; niet onbeperkt

In totaal heeft het ministerie 15 miljoen euro beschikbaar voor de subsidies. Een deel van het budget is voor leidinggevenden die een training ontwikkeladvies geven willen volgen. Voor de individuele variant van deze training is 300 euro beschikbaar, voor de groepstraining gaat het om 900 euro. Het geld is tot 10 januari 2020 beschikbaar. Tot 1 juli blijft 2,5 miljoen gereserveerd voor de oorspronkelijke 9 doelgroepen van deze regeling. Wie er gebruik van wil maken, doet er dus goed aan om dat zo snel mogelijk te doen.



Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:



Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid