Stelling
"Elk werk heeft zin. Anders was het er niet."
7
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Gratis vitaliteitsscan bij Vitaal Bedrijf
Gezonder werken

Gratis vitaliteitsscan bij Vitaal Bedrijf

Een vitale, gelukkige medewerkster

Begin oktober is’Vitaal Bedrijf’ gelanceerd. Het is een programma van de overheid en het bedrijfsleven, bedoeld om goed vitaliteitsbeleid binnen bedrijven te stimuleren.

Vitaal Bedrijf is een programma dat zich richt op het hele vitaliteitsbeleid. Van fysieke tot mentale gezondheid. Het biedt ondernemers praktische, onafhankelijke ondersteuning bij het versterken van vitaliteit bij mensen en werkwijzes. Concreet bestaat het uit hulpmiddelen voor werkgevers om de vitaliteit op de werkvloer te verbeteren. Zo is er een gratis oriëntatiescan via de website (in 10 minten), advies op maat, en een netwerk aan partners . Zij kunnen met een scala aan activiteiten de vitaliteit binnen de organisatie bevorderen.

Een Vitaal Bedrijf worden

Bedrijven die via het programma een vitaliteitsportfolio opbouwen komen in aanmerking voor een vignet ‘Vitaal Bedrijf’. Het vignet is een bewijs dat een bedrijf het vitaliteitsbeleid en de uitvoering daarvan goed op orde heeft. Zo blijven bedrijven op een positieve manier zichzelf ontwikkelen. Het eerste echt Vitale Bedrijf krijgt het vignet uitgereikt door een van de betrokken bewindspersonen: staatssecretaris Blokhuis (VWS) of staatssecretaris van ’t Wout (SZW).

Vliegende start met vitaliteit

‘Via de nieuwe site vitaalbedrijf.info kunnen mkb-bedrijven in Nederland een vliegende start maken met het vergroten van de vitaliteit van de hele onderneming. Juist in deze tijd van corona en thuiswerken is dat extra belangrijk’, aldus Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW. Bij Vitaal Bedrijf vind je alles op één plek, en kun je kosteloos de eerste stap zetten,’ voegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland eraan toe.

Wie zit hierachter?

Het programma Vitaal Bedrijf is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!, een initiatief van VNO-NCW en MKB Nederland. Meer informatie bij Vitaal Bedrijf, VNO-NCW en de Rijksoverheid.Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid in coronatijd

Onderzoek_Over_Duurzame_Inzetbaarheid_vakmedianetHoe gaat het nu met onze inzetbaarheid in coronatijd? Houden we het vol of niet? Wat gaat beter, wat juist slechter, bijvoorbeeld qua thuiswerken, leidinggeven op afstand en investeringen in ontwikkeling van mensen? Aukje Nauta en Cristel van de Ven (Factor 5) onderzoeken ook dit jaar hoe de inzetbaarheid van de werkende mens het houdt in deze crisistijd. Omdat dit het tweede onderzoek is in coronatijd, zijn de uitkomsten nog interessanter en relevanter.
Alle reden dus om mee te doen! Klik hier en start de vragenlijst. Het kost 10 minuten.

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid