Stelling
"Elk werk heeft zin. Anders was het er niet."
8
20
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Gratis webinar over duurzame inzetbaarheid!
Anders werken

Gratis webinar over duurzame inzetbaarheid!

Cristel van de Ven, beleids- en organisatiewetenschapper en werkzaam bij FactorVijf presenteert per video de resultaten van het Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid. Ze geeft ook aan waarom het zo belangrijk is om met duurzame inzetbaarheid aan de slag te gaan. Vervolgens schetst zij de vijf factoren die ervoor zorgen dat medewerkers lang, gemotiveerd, gelukkig, gezond en productief aan de slag blijven.

Na de presentatie van Cristel van de Ven gaat PW-hoofdredacteur Marco Hendrikse met haar en Jeroen Kluytmans, manager employability bij DSM, in gesprek. Kluytmans benadrukt dat medewerkers vooral zelf moeten willen werken aan hun duurzame inzetbaarheid. “Maar noem het vooral geen duurzame inzetbaarheid. Daar sluit Van de Ven zich bij aan. Ze geeft een voorbeeld van een project voor werkgevers. Hoe moest de stand die voorlichting gaf over duurzame inzetbaarheid heten? Geen duurzame inzetbaarheid in ieder geval. Het werd ‘onderweg naar ondernemende mensen’.

Concrete tips

Natuurlijk geven Kluytmans en Van de Ven ook concrete tips. Kluytmans: “Hou het simpel en voer goeie gesprekken. Begin met het activeren van mensen en laat hen zien wat duurzame inzetbaarheid voor hen betekent. Integreer activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid in dingen die je reeds doet.”Cristel: “Waak voor saaie banen en stimuleer de dialoog op de werkvloer. Ook tussen medewerkers onderling. ‘Wat doe jij om je inzetbaarheid te verbeteren, moet een hele normale zin zijn bij de koffieautomaat’.”

Klik hier om het gratis webinar te bekijken (Let op: het webinar bestaat uit twee delen: een presentatie en een interview)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Basics van DI, Video
Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid in coronatijd

Onderzoek_Over_Duurzame_Inzetbaarheid_vakmedianetHoe gaat het nu met onze inzetbaarheid in coronatijd? Houden we het vol of niet? Wat gaat beter, wat juist slechter, bijvoorbeeld qua thuiswerken, leidinggeven op afstand en investeringen in ontwikkeling van mensen? Aukje Nauta en Cristel van de Ven (Factor 5) onderzoeken ook dit jaar hoe de inzetbaarheid van de werkende mens het houdt in deze crisistijd. Omdat dit het tweede onderzoek is in coronatijd, zijn de uitkomsten nog interessanter en relevanter.
Alle reden dus om mee te doen! Klik hier en start de vragenlijst. Het kost 10 minuten.

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid