Stelling
"Bij hybride werken gaat het er weer om wat je kunt, niet wie je kent."
8
2
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken “Gun elkaar duurzame inzetbaarheid”
Anders werken

“Gun elkaar duurzame inzetbaarheid”

Niet alleen worden we allemaal ouder, we blijven ook langer fit. Niet zozeer fysiek, vooral geestelijk zijn we langer inzetbaar. Werkgevers en werknemers moeten dus een omslag maken in hun denken: van de baan voor het leven naar een leven lang leren. Zodat we beter, en breder inzetbaar blijven. We moeten elkaar duurzame inzetbaarheid gunnen, met andere woorden.

Hoogleraar Beatrice van der Heijden houdt een keynote tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid op dinsdag 23 juni. Ze legt daarin uit wat de “gun-factor” van duurzame inzetbaarheid volgens haar is. “Mensen moeten meer oog hebben voor hoe ze elkaar kunnen aanvullen. “Bijvoorbeld in de verpleging. Meestal werken daar vrouwen, en die moeten vaak voor hun patiënten en voor hun gezin zorgen. Als ze hun roosters zelf kunnen maken, zijn ze meestal flexibeler in de verdeling van zorgtaken. Ze geven elkaar meer ruimte om andere taken tijdelijk te prioriteren.”

Zoek de grensgebieden op

Van der Heijden geeft aan dat managers soms meer risico’s moeten nemen, door medewerkers in te zetten op plekken (en in rollen) waar ze nog geen (grote) ervaring hebben opgedaan. “Leidinggevenden en medewerkers moeten samen blijven zoeken naar aanpalende taken en functies die een medewerker zou kunnen proberen. Daar worden ze multi-inzetbaarder van. Dat moet je wel dakpansgewijs doen, dus aansluiten bij de functie en taken die een medewerker al beheerst.” Bang zijn dat je dan opleidt voor de concurrent (in wetenschappelijke termen heet dat ‘de employability-paradox’) hoeven bedrijven niet te zijn volgens Van der Heijden. “Mensen blijven juist langer bij je als je ze meer, en beter opleidt.”

Hoe ga je als HR-functionaris en manager om met mensen die niet zo’n zin hebben in “iets nieuws”, die wel tevreden zijn met hun huidige baan?

“Ik geloof dat het een fabeltje is dat je niet te lang zou mogen werken bij één werkgever. Zolang je functie niet weggeautomatiseerd wordt is er niks mis met blijven werken bij dezelfde werkgever, mits je voldoende gemotiveerd blijft. En ook daarvoor is het belangrijk dat je steeds nieuwe dingen kunt leren.”

Waarom moeten mensen naar dit congres volgens jou?

“Dit congres slaat echt de brug van theorie naar de praktijk. Je gaat echt zelf aan de slag met je eigen plan voor duurzamer inzet. Van dit congres kom je weg met veel moed om nu echt zelf aan de slag te slaan.”Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Anders werken, Langer doorwerken, Nieuws

0 reacties op “Gun elkaar duurzame inzetbaarheid”

Congres over Duurzame Inzetbaarheid 2021

Half thuis, half op de zaak… en misschien ook nog weleens onderweg. Hybride werken is de nieuwe vorm van duurzaam doorwerken als we uit de crisis komen. Onderzoek toont aan dat de balans tussen werk en privé een grote uitdaging is voor de thuiswerkende medewerkers. Hoe geef je vorm aan het DI-beleid in de nieuwe hybride omgeving? Laat je tijdens het online congres over Duurzame Inzetbaarheid op 15 en 17 juni 2021 inspireren door de experts en vooruitstrevende bedrijven. Zij nemen je mee in de nieuwste inzichten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Twee middagen vol inspiratie, kennis en praktische tips voor jouw DI-beleid.

Bekijk het complete programma en schrijf je in!

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid