Stelling
"Ongeveer de helft van de werkende mensen kan echt niet lang thuis werken."
36
15
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Hago Zorg lanceert ‘Vitaal Vakmanschap’
Gezonder werken

Hago Zorg lanceert ‘Vitaal Vakmanschap’

Hago Zorg lanceerde eind vorig jaar een programma onder de naam ‘Vitaal Vakmanschap’. Hiermee biedt de facilitaire dienstverlener haar medewerkers meer mogelijkheden om het naar hun zin te hebben op hun werk. Thema’s als betekenisvol werk, vitaliteit & gezondheid, loopbaan en mobiliteit en opleiding en ontwikkeling komen aan bod.

“Wij vinden het erg belangrijk dat onze medewerkers het naar hun zin hebben bij Hago Zorg. Dat ze veilig en gezond werken, op een plek waar ze tot hun recht komen. En dat zij de kans hebben om zich te blijven ontwikkelen, als medewerker en als mens. Met andere woorden: we vinden het belangrijk dat onze collega’s ‘vitaal’ in hun leven en hun werk staan,” stelt Hago Zorg in een persbericht.

Blijven ontwikkelen

“Gezien het feit dat we in de toekomst zeker tot ons 67e moeten werken, is het verstandig om nu al met de toekomst bezig te zijn. Zo is het onder andere belangrijk dat onze medewerkers financieel fit zijn en dat ze uitzicht hebben op carrièremogelijkheden als die wens er is. Maar ook als het werk en privéleven al goed op de rit zijn. Als alles goed loopt, wil je dat immers graag zo houden. Een leven lang ontwikkelen: dáár geloven we in,” zo omschrijft het schoonmaakbedrijf het programma zelf in het persbericht.

Opleidingen, trainingen en tips

Rond de verschillende thema’s in het programma verzorgt Hago Zorg opleidingen en trainen en komt het schoonmaakbedrijf met voorstellen over hoe hun medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast worden tips over vitaliteit en gezondheid gegeven.

Het verschil maken

“Met Vitaal Vakmanschap zorgen wij ervoor dat medewerkers tot aan hun pensioen plezierig kunnen werken. Als organisatie vinden wij het belangrijk dat onze medewerkers weten dat ze waarde toevoegen en met zoveel mogelijke plezier bij ons werken. Nu, maar zeker ook in de toekomst. Daarom stimuleren en helpen wij ze om voortdurend in zichzelf te investeren. Ik ben trots op ons programma Vitaal Vakmanschap. Daarmee maken we het verschil”, aldus Herman Busch, algemeen directeur.

Vertrouwen op werkgever

Programmamanager Marloes Jansen vult aan: “Vitaal Vakmanschap is een succes als onze medewerkers begrijpen wat Vitaal Vakmanschap is en waarom het zo belangrijk is. Maar ook dat ze weten dat het de normaalste zaak van de wereld is om na te denken over hun toekomst en daarover in gesprek te gaan met hun leidinggevende. Medewerkers moeten erop kunnen vertrouwen dat hun werkgever hen helpt om duurzaam inzetbaar te zijn tot aan hun pensioen.”

Meer weten?

Roy Ploum is directeur van Hago Next, een andere dochter van het Vebego-concern. En dit jaar drager van de Kroon op het Werk! De prijs voor de onderneming met de meest inspirerende aanpak van duurzame inzetbaarheid. Tijdens het Congres over duurzame inzetbaarheid, op 13 juni 2019 in de Jaarbeurs, Utrecht vertelt Roy u alles over zijn aanpak, die niet alleen innovatief is, maar ook mensgericht blijft. Wie inschrijft voor 20 april profiteert van vroegboekkorting. Check het complete programma en de sprekers hier!Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws, Tools
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid