Stelling
"Werkgevers hebben gelijk. De cao's gaan teveel over het salaris."
11
36
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer werken Helft oudere werknemers voelt zich gediscrimineerd
Langer werken

Helft oudere werknemers voelt zich gediscrimineerd

Bijna de helft van de vijftigplussers zegt last te hebben van leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt. Net als de oudere werknemers ervaren ook mensen met een fysieke beperking hetzelfde. Het gaat toch om hun talent?

Volgens een onderzoek van recruitmentorganisatie Hays Nederland onder duizend werkende Nederlanders hebben organisaties en managers in ons land nog te weinig oog voor diversiteit in hun personeel.

Talenten centraal

“Bedrijven en organisaties worden sterker door te bouwen aan diverse teams”, stelt Robert van Veggel, managing director Hays Nederland. “Dat betekent verder kijken dan persoonlijke achtergrond, sekse, leeftijd of afkomst. Recruitment is mensenwerk, het is ook een gevoelskwestie. Het gaat om inspireren. Contact maken. Creativiteit. Lef. Werkgevers die zo talenten van mensen centraal stellen, zullen ook de sterkste teams bouwen en het eerder winnen van de concurrentie.”

Uit het onderzoek blijkt dat werkende Nederlanders zeggen dat diversiteit positief is voor bedrijfscultuur, inzet en de aantrekkingskracht op nieuw talent. Van Veggel: “Slimme werkgevers zetten talent centraal en focussen minder op de persoonlijke achtergrond van professionals.”

Eerlijke kansen

Dat werkgevers toch vooral wél kijken naar de persoonlijke achtergrond blijkt uit de cijfers. Naast de oudere werknemers en fysiek beperkte werknemers voelen ook vrouwen en minderheden zich achtergesteld. Van de werkende vrouwen denkt slechts 32 procent dat hun seksegenoten eerlijke kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Een derde van de ondervraagde vrouwen heeft zelf weleens meegemaakt dat hun kansen werden beperkt vanwege hun geslacht. Vier op de tien werkenden met een niet-Nederlandse achtergrond meent dat hun afkomst hun kansen beperkt. 13 procent van de professionals uit de LHBTI-gemeenschap maakte mee dat seksuele geaardheid hun kansen verkleint.

Een op de vijf werknemers vindt boetes voor het niet halen van diversiteitsdoelen een goed idee, net als quota voor vrouwen aan de top. Een op de zeven denkt juist dat het belonen van leidinggevenden die de doelstellingen wél halen de manier is om diversiteit en inclusie te stimuleren (15%). Van Veggel: “Boetes zijn geen volgens mij geen oplossing. Regels en boetes leiden tot bureaucratie en roepen nieuwe vragen over zaken waarin de regels niet voorzien. Het lijkt mij beter om diversiteit en inclusie positief te stimuleren, zonder boetes.”Print Friendly, PDF & Email
Tags : , , , ,
Categorie : Langer werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

SAVE THE DATE: 26-11-2019

Hét event Duurzame Inzetbaarheid , is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid