Stelling
"De eerste werkdag van een nieuwe m/v moet u heel zorgvuldig plannen."
34
2
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Herijk uw persoonlijk kompas met Marc!
Anders werken

Herijk uw persoonlijk kompas met Marc!

Persoonlijke ontwikkeling is een reis die iedereen tijdens zijn werkende leven moet blijven maken om duurzaam inzetbaar te blijven. Die reis duurt lang, er gebeurt veel, er zijn talloze zijpaden en alternatieven. Veel mensen raken het spoor bijster. Wat is de beste route om toch iets te bereiken? En wat is dat ‘iets’?

U moet soms even bijtanken tijdens de reis door het werkende leven. Nieuwe inspiratie opdoen. Maar zonder lang te navelstaren. Niet teveel theoretiseren of filosoferen, u moet door. Met Marc Korse kunt u in korte tijd olie verversen en weer verder. Hij inspireert u om de goede kant op te blijven gaan. Wanneer? Tijdens Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid op 20 november aanstaande in de Jaarbeurs, Utrecht.

Het motto van jouw keynote tijdens Hét event duurzame inzetbaarheid is: Niet lullen maar poetsen. Haal het beste uit jezelf en je team. Klinkt goed, maar hoe doe je dat?

Door nogmaals goed op de wegenkaart of je persoonlijke TomTom te kijken. Of je nu een team aanstuurt of het beste uit jezelf wilt halen: het begint altijd met richting bepalen. Kies een stip op de horizon. Daar wil je heen, dat wil je worden, het prikkelt je, daar word jij of je team enthousiast van. Om dat te bereiken moet je wat doen. Het doel is vaak niet in een keer te bereiken, dus je moet de weg erheen opdelen in stappen met elk een subdoel, waarvan je kunt zien hoe je dat gaat bereiken. In teams heb je steun nodig van enkele enthousiastelingen die je door dik en dun blijven steunen. En bij persoonlijke ontwikkeling heb je te maken met houding en gedrag dat soms wel, en soms ook niet past bij de doelen waar je naartoe werkt.

Het klinkt goed, en ook bekend. Kennelijk gaat het toch vaak niet helemaal zoals je nu schetst, want je gaat erover praten tijdens Hét event. Welke spaken springen er vaak uit het ontwikkelwiel?

Verschillende. Je hebt als manager ruimte nodig van het hogere management, om voldoende mogelijkheden te bieden aan je mensen om met z’n allen richting het gewenste doel te blijven gaan. Als dat niet gebeurt: bespreek het een-op-een met de mensen waar je iets anders van verwacht. Hou de sfeer in het hele team optimistisch. En als het dan wel de goede kant uit gaat: vergeet vooral niet om die successen met iedereen te delen, dat geeft een opkikker waar iedereen blij van wordt en energie van krijgt om door te gaan. Dan heeft het team een vliegwiel gevonden waardoor het uit zichzelf verder gaat, de gewenste kant op. Laat het idee landen dat er bij jou leuke dingen gebeuren, dat geeft meer mensen de inspiratie: daar wil ik ook aan bijdragen.

En op het persoonlijke vlak?

Mensen kiezen nog vaak doelen die niet goed bij hun persoonlijkheid passen. Ze zien anderen met veel status, een grote auto en een leuk salaris en denken: dat wil ik ook wel. En het liefste snel, en in een keer. Dat lukt bijna nooit. Het is hard werken om dat te bereiken en voordat je dat als doel stelt moet je jezelf afvragen: past dit bij mezelf. Dan komen de echte vragen: wie ben ik en wie wil ik zijn. Hoe kan ik daar komen, en hoe ga ik om met de tegenslagen op weg daarheen. Je weet dan ook welke mensen je daar echt mee kunnen helpen.

Wat is de belangrijkste motivator voor de meeste mensen nu volgens jou?

De juiste richting vinden. Veel mensen ontwikkelen zich nu in de omgekeerde volgorde. Ze willen voldoen aan de verwachtingen die de buitenwereld van ze heeft: ouders, vrienden, films, Facebook. Je moet het omdraaien: wat is het vuurtje van binnen in mijzelf waar mijn motivatie vandaan komt. Dan kan je de tegenslagen die onvermijdelijk zijn overwinnen, want het gaat om je eigen drijfveren. Je bent je eigen persoonlijkheid gestalte aan het geven, en daar moet je wel mee doorgaan. Want het komt uit jezelf, niemand heeft je dat opgelegd of aangepraat.

Waarom moet ik absoluut naar je komen luisteren bij Hét event duurzame inzetbaarheid?

Omdat ik je ga prikkelen om opnieuw na te denken over jezelf. Mensen willen het liefst concrete handvatten, maar het leven is complexer dan een checklist. Ik ga je helpen met de juiste richting vinden. Dat kan ik natuurlijk niet voor iedereen uitstippelen in een sessie, maar ik kan je wel vertellen welke stappen je moet je zetten om jouw eigen optimale richting weer te vinden. Ook als je die door tegenslagen even bent kwijtgeraakt. Juist dan pak ik de landkaart er weer voor je bij, zodat je verder kunt met jouw optimale persoonlijke ontwikkeling. Met jezelf als startpunt, en niets anders.

Waar vind ik Marc?

Marc spreekt tijdens Hét event duurzame inzetbaarheid  ‑ hét vakevent over duurzame inzetbaarheid met de nieuwste trends, ontwikkelingen en innovaties. Lees het hele programma en schrijf nu in voor maar 99 euro!Print Friendly, PDF & Email
Tags : , ,
Categorie : Anders werken, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2019

13 juni 2019 | Fit for the future

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de 11e editie van het congres over Duurzame Inzetbaarheid wordt u meegenomen in de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. U hoort hoe andere organisaties hiermee omgaan en leert hoe u dit direct kunt toepassen binnen uw eigen strategie.

Bekijk het programma en schrijf u in>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid