Stelling
"Vertrouwen is goed, controle is slechter."
19
8
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Het beste over duurzame inzet dit jaar!
Anders werken

Het beste over duurzame inzet dit jaar!

Het beste dat het afgelopen jaar is geschreven over duurzame inzetbaarheid vind je overzichtelijk bij elkaar, in een nieuw digitaal magazine. Blader het nieuwe digitale magazine door, en je bent weer helemaal op de hoogte.

Lees over de invloed van de coronacrisis op de inzetbaarheid van vitale beroepen in een bijzondere editie van het Nationaal Onderzoek Duurzame Inzetbaarheid 2020. De vooroordelen tegen thuiswerken en de mensen die dat doen ‑ niet productief genoeg, werken oncontroleerbaar ‑ kunnen ten grave worden gedragen.

Vitale beroepen zijn zelf minder vitaal

Maar de bredere, persoonlijke ontwikkeling krijgt bij thuiswerkers minder aandacht. Zowel van medewerkers zelf als van hun leidinggevenden. En duurzame inzetbaarheid staat nu minder prominent op de strategische agenda. Juist in organisaties met (veel) vitale beroepen blijken de medewerkers zelf relatief minder vitaal en duurzaam inzetbaar. Persoonlijke ontwikkeling en welbevinden krijgen er ook minder aandacht.

Emotionele uitputting

Nog een gevolg van dat massale thuiswerken: eenzaamheid is in opkomst. Logisch, zou je zeggen. Nee, eenzaamheid is al 20 jaar in opkomst als bedreiging voor langer doorwerken. Het gaat dan vooral om de emotionele uitputting die ontstaat als mensen opgebrand zijn door de manier waarop ze moeten werken.

Meer doen aan preventie van ziekte

Maar gelukkig kunnen bedrijven veel doen om te voorkomen dat werknemers ziek worden, zegt expert in de preventieve gezondheidszorg Rosanne Warmerdam. En dat gaat natuurlijk veel verder dan wat aanpassingen in de sportkantine. Preventie moet onderdeel worden van je bedrijfsbeleid.

Meer regie op duurzame inzetbaarheid

Daarom hoopt John Behrens, adviseur zorg & bedrijfszorg bij CZ. dat de aandacht voor wendbaarheid en flexibiliteit blijvend is verbeterd na deze coronacrisis. Hij hoopt dat werkgevers echt het verschil willen maken bij de inzetbaarheid van mensen, zodat het risico op uitval kleiner is. ‘En dat werknemers meer zelf de regie willen en kunnen pakken om nu en in de toekomst inzetbaar te zijn en met plezier hun werk te blijven doen. Nu is de tijd om door te pakken op dit thema.’ Hoe? Lees het in dit digimagazine.

Duurzame prestaties ontstaan niet vanzelf

Daar kan je waarschijnlijk wel wat inspiratie bij gebruiken. Pieter van den Hoogenband, meervoudig Olympisch kampioen, weet het een en ander van duurzame prestaties. Over de voorwaarden kennen waaronder mensen duurzaam kunnen blijven presteren. Over controle hebben over je loopbaan, zodat je jouw succes kan herhalen. Tijdens de Week van Duurzame Inzetbaarheid vertelt hij er meer over, en over het proces van ‘jezelf opnieuw uitvinden’. In dit digimagazine lees je wat de werkgever kan doen om de juiste voorwaarden te scheppen voor duurzame topprestaties.

Lees het digimagazine!

Lees jezelf in een keer bij over al deze onderwerpen met deze special van PW, samengesteld door onze redacteuren.Print Friendly, PDF & Email
Categorie : Anders werken, Nieuws

Reageer op dit artikel

*

Opleidingen

Heeft u al eens een bezoek gebracht aan het opleidingsplatform van PW? Schrijf u in voor de maandelijke event nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste events & opleidingen voor HR. Bekijk het actuele aanbod events: PW. academy

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

E-learning Werkplekchecker

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

De week van Duurzame Inzetbaarheid 2020

Promo week duurzame inzetbaarheid23 tot en met 27 november: De week van Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is niet voor niets nog steeds één van de belangrijkste HR-thema’s. Het is de taak van HR om de medewerker nu en in de toekomst inzetbaar te houden. In een omgeving die steeds sneller verandert, is dat voor veel organisaties een uitdaging. Hoe zorg je er voor dat de medewerkers vitaal, vakbekwaam en gemotiveerd blijven?

Tijdens de week van duurzame inzetbaarheid organiseerde PW. opnieuw hét event Duurzame Inzetbaarheid. Hét jaarlijkse vakevent waar je letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat je moet doen om er binnen de organisatie mee aan de slag te gaan.

Bekijk de informatiepagina voor flashbacks!

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid